Dronningen hylder de danske OL-helte - kronprinsen skulle have været der

TV 2 sendte live, da Dronning Margrethe bød de danske OL-atleter velkommen på Christiansborg - dog uden kronprinsen, der kom til skade.

Det var en rekordhøj medaljehøst, som de danske OL-atleter sikrede sig ved De Olympiske - og Paraolympiske Lege i Rio de Janeiro. Og det er bestemt ikke gået ubemærket hen - heller ikke for Danmarks dronning. 

I dag, fredag, hyldede hun nemlig den danske OL-delegation på Christiansborg.

Trampolinstyrt

Arrangementet blev dog uden kronprins Frederik, da han torsdag eftermiddag kom til skade under et privat arrangement i en gymnastiksal, da han sprang på trampolin.

Han fik en fraktur i halsrygsøjlen, og kronprinset skal derfor være iført en halskrave i cirka 12 uger, meddeler kongehuset.

I stedet ankom kronprinsesse Mary sammen med sine to ældre børn, prins Christian og prinsesse Isabella.

- Han ærger sig gul og blå

I sin tale til atleterne forklarede Dronningen, at kronprinsen ærgerede sig gul og blå over ikke at kunne deltage. 

- Kronprinsen skulle have været her i dag, men han ærger sig blå og gul og grøn. Og rød og hvid vel også. Men når man hopper i trampolin, når man næsten er fyldt 50, er det måske ikke så mærkeligt, at det går galt, grinte dronningen. 

Nyder OL-feberen

Badmintonspillerne Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen var nogle af de første atleter, der ankom til Christiansborg, og de forklarede, at de var glade over at kunne få OL-feberen til at blomstre op igen. 

- Vi nyder rigtig meget at finde OL-feberen frem igen, og er rigtig stolte over at kunne vise medaljen frem, lød det blandt andet fra Kamilla Rytter Juhl. 

Håndboldlandsholdet havde desværre ikke mulighed for at deltage i dagens begivenheder, da spiller spiller kampe i resten af verden, men landstræneren, Gudmundur Gudmundsson, kunne i stedet repræsenterer guldholdet. 

- Det er meget stort i sportens verden. Jeg tænker ofte på det, og det har været fantastisk at være en del af det, lød det fra landstræneren om OL-guldet.

Pernille Blume havde glemt medaljerne men gjort sig særligt fint til dagen.
Pernille Blume havde glemt medaljerne men gjort sig særligt fint til dagen. Foto: TV 2

Blume glemte medaljen

Svømmeren Pernille Blume, der havde glemt sin OL-medalje, kunne fortælle, at hun ellers havde gjort noget særligt ud af sig selv. 

- Jeg vil ikke sige, at jeg har forberedt mig, andet end at jeg har gjort mig lækker. Jeg fået en pæn fletning og pænt tøj på. Jeg er meget en person, der tager tingene, som det kommer, og jeg tror det bliver hyggeligt at møde dem, fortalte hun til TV 2s reporter.

Få et gensyn med de 15 danske OL-medaljer i sammendraget herunder.