Efter 14 år i Danmark: Nu snubler Mary i det engelske sprog

16x9
Kronprinsesse Mary er begyndt at tænke på dansk og glemmer af og til nogle engelske ord, beretter en australsk skribent. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen / Scanpix Denmark

Kronprinsesse Mary måtte lede efter ordene under et interview med det australske Vogue-magasin, skriver intervieweren.

Til august er det 14 år siden, at kronprinsesse Mary officielt flyttede til Danmark.

Og de mange år under de danske himmelstrøg har tilsyneladende sat sit præg på Kronprinsessens modersmål i en sådan grad, at hun af og til må famle efter de engelske gloser. 

I hvert fald hvis man skal tro den australske ambassadør for organisationen Women and Girls, Natasha Stott Despoja, som står bag et stort interview med kronprinsesse Mary i det netop udgivne nummer af det australske Vogue-magasin.

I sin artikel observerer Natasha Stott Despoja nemlig, at kronprinsse Mary er begyndt at "tænke på dansk".

- I dag taler hun engelsk med en europæisk accent og undskylder, når hun af og til må søge efter den engelske oversættelse til noget af det, hun prøver at forklare; hun tænker tydeligvis på dansk. Alligevel var der et par tilfælde under vores photoshoot, hvor hun pludselig skiftede til sin australske accent bare for at underholde os, skriver ambassadøren.

Se et uddrag af kronprinsesse Marys tale ved KVINFOs arrangement på Kvindernes internationale kampdag den 8. marts i år i videoen her.

Interessant at høre børnenes syn på ligestilling

Natasha Stott Despoja besøgte i foråret Danmark i en måned og fulgte i den anledning kronprinsesse Mary, da hun deltog i de to konferencer Women Deliver, en konference med fokus på piger og kvinders rettigheder, og Copenhagen Fashion Summit, der er en konference om bæredygtig mode.

Netop kvinders rettigheder og bæredygtig mode er da også nogle af de emner, som Kronprinsessen forholder sig til i interviewet med Vogue.

Jeg vil sige, at jeg ikke er særlig god til at tage imod ros og anerkendelse.

Kronprinsesse Mary

Kronprinsessen bliver blandt andet spurgt til, hvordan hun og kronprins Frederik taler om ligestilling med deres børn, prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine, og til det svarer hun, at det ikke er et emne, som de taler om direkte, med mindre Mary fortæller dem om specifikke oplevelser fra sine rejser og sit arbejde.

- Det er interessant at høre deres svar og refleksioner. Det handler ikke kun om, hvad de ser og oplever, men også hvilke budskaber vi som forældre giver dem både bevidst og ubevidst. De er så privilegerede at vokse op i et samfund, hvor mænd og kvinder, i de fleste tilfælde, er ligestillede, og det ser de også i vores forhold, siger kronprinsesse Mary.

Afstemning

Har svært ved at tage imod ros

Selvom hun er kronprinsesse af Danmark og i flere meningsmålinger er blevet kåret som det mest populære medlem af Kongehuset - og i øvrigt opnår international anerkendelse for sit velgørenhedsarbejde, så har Mary det svært ved at blive omtalt i positive vendinger og tage imod komplimenter, siger hun i interviewet med Vogue.

- Jeg vil sige, at jeg ikke er særlig god til at tage imod ros og anerkendelse. Jeg er meget perfektionistisk, hvilket eksempelvis betyder, at hvis jeg ser tilbage på en tale, jeg har holdt, så har jeg en tendens til at fokusere på den del, der ikke var helt korrekt frem for alt det andet, som gik godt, siger kronprinsesse Mary.

Kronprinsesse Mary holder sammen med kronprins Frederik og parrets fire børn i øjeblikket sommerferie på Gråsten Slot.

I begyndelsen af august rejser Kronprinsparret sammen med prins Joachim og prinsesse Marie til Brasilien, hvor de vil deltage i en række arrangementer i forbindelse med OL i Rio.

Posted by Vogue Australia on Sunday, July 10, 2016