Ekspert om Alexandras stop hos Unicef: - Hun er et dårligt brand

16x9
Grevinde Alexandra er ikke længere protektor for UNICEF. Foto: Søren Bidstrup / Scanpix Denmark

Grevinde Alexandra er ikke længere protektor for UNICEF. Kongehusekspert Trine Villemann mener ikke, grevinden i øjeblikket er godt for deres brand.

UNICEF holder i dag årsmøde, og i den forbindelse er blevet meddelt, at grevinde Alexandra efter 15 år som protektor stopper. Årsagen er endnu ikke offentliggjort, men informationschef for UNICEF, Karin Aaen, har fortalt til TV 2, at det er grevindens egen beslutning.

Forfatter og kongehusekspert Trine Villemann fortæller, at grevinden startede som protektor for UNICEF i 2002, fordi hun som prinsesse med international baggrund passede rigtig godt til opgaverne.

Som UNICEF-protekter skal man blandt andet ud i verden og fundraise, og her var hendes stærke sprogkundskaber blandt andet en stor fordel.

- Men der har vist ikke været så meget fundraising fra grevindens side. Hun har ikke været den store skaffer, siger Trine Villemann til TV 2 og tilføjer, at forholdet mellem UNICEF og grevinden har virket ikke-eksisterende de sidste par år.

Her ses grevinde Alexandra hjælpe Randers Regnskov med at sætte fokus på naturbevarelse til den store event 'HURRA FOR NATUREN'.
Her ses grevinde Alexandra hjælpe Randers Regnskov med at sætte fokus på naturbevarelse til den store event 'HURRA FOR NATUREN'. Foto: Annelene Petersen / Scanpix Denmark

Det laver en protektor

Protektor er en ærestitel. I danmark et det ofte en person, der er tilknyttet politik, Kongehuset eller andre med stor indflydelse, der tillader at deres navn bliver brugt i forbindelse med udstillinger, arrangementer eller hjælpeorganisationer. 

Formålet med en protektor er at promovere og skabe interesse for ovennævnte områder.

Kronprinseparret tog over

Hun husker tilbage til 2011, hvor hertugen og hertuginden af Cambridge (prins William og hertuginde Kate, red.) besøgte Danmark og herunder UNICEFs Supply Division center i København, hvor de pakkede nødhjælpskasser til de hungersramte områder i Østafrika.

 - Det undrede mig dengang, at det var kronprinseparret, der tog i mod dem og var med til at pakke nødhjælpskasser og ikke grevinden, nu når hun var protektor, siger Trine Villemann, der mener, at grevinde Alexandra ikke har været nogen stor frontfigur for UNICEF.

Dårligt brand

Grevinde Alexandra har i den grad været i medie-vælten den seneste tid, hvor hun blandt andet kickstartede en ny mediestorm, da hun gav et eksklusivt interview til BT, hvor hun blandt andet åbnede op for hendes nylige skilsmisse, planer for fremtiden og meget mere.

Men det har ikke kun haft positiv effekt, at hun tog bladet fra munden. Diskussionen om hendes apange blussede op igen, og flere mente også, at det var upassende at tale så åbent om noget så privat som en skilsmisse.

- Hun skaber negative overskrifter i øjeblikket, og derfor er hun lige nu et negativt brand. Hun står generelt meget svagt i øjeblikket.

Stoppede også i Pigekoret

Tilbage i 2014 stoppede grevinde Alexandra som protektor for DRs Pigekor. Dengang overraskede det afbrudte samarbejde flere, og mange gisnede om, om der decideret var tale om en fyring af grevinden.

- Hun dukkede op til jule- og sommerkoncerter, men var ikke med til at promovere Pigekoret, og det har hun aldrig gjort, siger Trine Villemann og fortsætter:

- Hvis vi sammenligner hende med kronprinsesse Mary, så er der stor forskel på, hvordan de griber arbejdet for deres protektioner an. Kronprinsessen går 100 procent ind og promoverer sine indsatsområder i modsætning til grevinden.

Grevinde Alexandras turbulente 7 måneder
August 2015
Prins Nikolai flytter hjemmefra
I august sidste år startede prins Nikolai på kostskolen Herlufsholm, hvor han tager sin gymnasiale uddannelse. På skolen har man ikke kun undervisning, man bor der også, og det betød, at Alexandra måtte se sin dengang 15-årige søn flytte hjemmefra.
- Jeg tror ikke, jeg får ham hjem mere - kun en gang i mellem i weekenderne, sagde grevinde Alexandra i forbindelse med hans skolestart.
Senere fortalte hun medierne, at hun syntes, det var hårdt i starten, at han kun kom hjem hver anden weekend, men at hun havde vænnet sig til det.
 
September 2015
Grevinde Alexandra annoncerer skilsmisse
8. september udsendte grevinde Alexandra en pressemeddelelse, hvor hun oplyste, at hun og fotografen Martin Jørgensen skulle skilles. På dette tidspunkt havde de været gift i otte år.
I uddybende interview med Ritzau tilføjede hun, at skilsmissen var hendes beslutning.
- Når man kan se, at der ikke er en fælles fremtid, og at der er nogle grundværdier, vi alle sammen har i et ægteskab, der bliver for forskellige, så er man nødt til at tage det op til revision, lød det fra hende.
Oktober 2015
Eksmanden Martin Jørgensen hygger sig med X Factor-vært
Grevinde Alexandras skilsmisse fra Martin Jørgensen får nyt liv i medierne, efter at flere medier har billeder af Martin Jørgensen og tidligere X Factor-værtinde Eva Harlou i byen sammen. X Factor-værtinden og hendes tidligere mand Thomas Troelsen annoncerede deres skilsmisse blot to dage efter Grevinde Alexandras. Harlou og Jørgensen har siden set en del til hinanden, men har ikke ønsket at kalde sig kærester.
Januar 2016
Grevinde Alexandra taler om skilsmissen
Til premieren på filmen 'Kollektivet' viser grevinde Alexandra sig på den røde løber, hvor hun åbner op for udfordringerne med skilsmissen.
- Det har været rigtig hårdt. Men jeg har det bedre nu. Jeg glæder mig sådan til at begynde et nyt år med nye, friske ting, hvor alt kan kastes op i luften, fortalte hun Se og Hør.
Februar 2016
Grevinde Alexandra sætter millionvilla til salg
Grevinde Alexandra beslutter sig for at sælge den millionvilla, som hun tog med sig fra skilsmissen fra prins Joachim i april 2005 efter 7-8 måneders seperation.
- På grund af min skilsmisse har jeg valgt at begynde et nyt kapitel i mine sønners og mit liv, sagde grevinde Alexandra til Ritzau.
 
Marts 2016
Grevinden leder ikke efter ny mand
Grevinde Alexandra optræder på den røde løber til gallapremieren på Will Smith-filmen 'Concussion', hvor hun fortæller, at hun ikke er på jagt efter en ny mand.
- Jeg har ikke fået en ny kæreste, og jeg er heller ikke på jagt efter en. Det skal nok komme lige pludselig, sagde hun til ugebladet Her&Nu.
April 2016
Grevinde Alexandra starter eget firma
BT afslører, at grevinde Alexandra har startet sit eget firma under navnet 'Grevinde Alexandra', der i CVR-registret står opført som et pr- og kommunikationsfirma.
April 2016
Grevindens millionvilla bliver solgt
Millionvillaen på ydre Østerbro er blevet solgt til et ukendt beløb. Den var blevet sat til salg for 25 millioner kroner og blev solgt på blot 55 dage, hvilket kan indikere, at der ikke er blevet givet det helt store nedslag på prisen.
square to 16x9