Prins Harry i tårer efter møde med veteraner

16x9
Da prins Harry fløj hjem fra Afghanistan, fløj han hjem med ligene af omkomne soldater - heriblandt en dansk soldat. Foto: Scanpix

Ligesom de to danske prinser har været det herhjemme, har også den britiske prins Harry i en stor del af sit liv været en del af det britiske forsvar. Hans tid i Forsvaret, har givet ham lysten til at hjælpe veteraner fra det britiske forsvar.

I disse dage er prinsen derfor ude at promovere 'Invictus Games', som er en idrætskonkurrence for veteraner. Under promoveringen endte prins Harry med at forsøge at holde tårerne tilbage, da en kvindelig veteran ved navn Kirstie Ennis gav ham et hundetegn med navnet på en af hendes afdøde soldaterkammerater. 

- Hundetegnet, som jeg gav prins Harry, var for korporal Taylor Baune. Han omkom kun ti dage før, jeg styrtede med min helikopter og selv blev skadet, sagde Kirstie Ennis. 

Under promoveringen fandt prins Harry anledning til at fortælle om nogle af de hændelser, som har gjort indtryk på ham i løbet af sin tid som soldat. Det skriver Daily Mail

Dræbt i kamp
En af de oplevelser, som har været specielt hård for prins Harry, var den hjemtur, han havde under sin første udsendelse.

- På vej hjem til Storbritannien, efter min første udsending, fløj jeg sammen med tre kritisk sårede britiske soldater, der var lagt i kunstigt koma. Der var også liget af en dansk soldat, som var dræbt i kamp, sagde prisen ifølge Daily Mail. 

Den tur fik ham til at tænke over det offer, som nogle af soldaterne i Afghanistan ender med at give. 

- Det slog mig, at flyet var et ud af mange, som transporterer mænd og kvinder hjem, hvis liv er ændret for evigt. Nogle af disse har også bragt det ultimative offer, sagde han. 

Et værdigt liv
Den oplevelse er blot en af dem, som er årsagen til, at prinsen nu kæmper for de britiske veteraners rettigheder. Det er også derfor han deltager i 'Invictus Games'.

- Fra det øjeblik vidste jeg, at jeg havde et ansvar for at hjælpe alle de veteraner, der havde givet enorme menneskelige ofre for deres lande til at leve et sundt og værdigt liv efter deres tid i forsvaret.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at mine to udsendelser til Afghanistan har ændret retningen af mit liv, sagde prinsen.

Prins Harry under promoveringen af 'Invictus Games'. Her er han ude at gå med veteraner fra forsvaret.
Prins Harry under promoveringen af 'Invictus Games'. Her er han ude at gå med veteraner fra forsvaret. Foto: Scanpix