Jane Aamunds sidste bog udkommer til sommer - efterfølger til bestseller

16x9
Det var i dette hus i Bjergsted, Jane Aamund boede da hun skrev 'Colorado drømme'. Foto: TV 2

Den kommende bog er navngivet efter en lille by på Vestsjælland, hvor Jane Aamund selv har boet.

Det var i den lille flække Bjergsted på Vestsjælland, at forfatteren Jane Aamund skrev sin største bogsucces, ’Colorado drømme’.

Tirsdag aften sov hun stille ind efter længere tids sygdom, men til sommer udkommer hendes sidste bog - en hyldest til landsbyen mellem Holbæk og Kalundborg, hvor hun boede i fire-fem år.

’Bjergsted drømme’ hedder bogen, som bliver udgivet på People’s Press. Manuskriptet afleverede hun kort inden sin død.

Ane vender hjem

Ifølge forlaget er der tale om en selvstændig roman, der efterfølger ’Colorado Drømme’.

Her mødte hovedpersonen, Ane, sit livs store kærlighed, Bob, som hun flyttede sammen med i USA og efterlod sin familie i Danmark. Da han dør, vender Ane vender hjem til Danmark.

Det er udgangspunktet for 'Bjergsted drømme'. Hun står nu over for konsekvenserne og skylden over at have forladt sine drenge og eksmanden, der er som forvandlet af pludselig sygdom, skriver forlaget om bogen, der forventes at udkomme til juni.

Forlaget People’s Press har allerede solgt mere end én million eksemplarer af Jane Aamunds bøger, selvom en række af hendes hovedværker er udgivet på forlaget Høst Søn.

Ifølge interviewbogen ’Lys i Mørket’, hvor Cecilie Frøkjær interviewer Jane Aamund, er ’Colorado Drømme’ blevet solgt i cirka 350.000 eksemplar, siden den udkom i 1997.

Allerede 20 år tidligere debuterede Jane Aamund dog som forfatter. Det var med bogen ’Bag damen stod en Christian’.

Siden er det blev til næsten 50 andre bøger, men også flere priser. Flere gange blev hun blandt andet kåret som danskernes yndlingsforfatter.

Skrev om egne oplevelser

Ifølge en kronik, Jane Aamund skrev i Berlingske i 2017, bygger ’Colorado Drømme’ på hendes egen tid og oplevelser med den amerikanske professor i veterinær kirurgi på University of Colorado Robert Adams.

Jane Aamund blev født 8. november 1936 og døde 29. januar 2019 i Hvide Sande. Hun gik siden i skole på Ingrid Jespersens Skole I København. I 1955 blev hun gift for første gang, og i 1968 for anden gang. I 1986 blev hun gift for tredje og sidste gang.