Martin Brygmann laver parodi på 80'er-ikon - og møder ham på scenen

80'er-ikonet Rick Astley fik en overraskelse, da han gik på scenen til TV 2s fødselsdagsshow. Her blev han nemlig mødt af en ung udgave af sig selv.

Iført solbriller og en halvlang, lys trenchcoat stillede en mand med højt hår sig ind på scenen med ryggen til publikum.

De første strofer til kult-hittet 'Never Gonna Give You Up' blev slået an af The Antonelli Orchestra, og manden begyndte at gynge i hofterne på ægte 80'er-manér.

Kunne det virkelig være...? Nej, stemmen var ikke helt dyb nok til at tilhøre verdensstjernen.

Få sekunder senere trådte en anden mand ind på scenen med et overrasket udtryk i ansigtet. Han var ikke så høj som den første, men stemmen en hel del større, og det rødbrune hår var svunget op fortil på den helt rigtige måde.

DÉT var Rick Astley.

Se videoklippet øverst med de to mænds møde på scenen.

- Han gjorde det meget godt

Efter at have leveret åbningsnummeret til 'TV 2s 30 års fødselsdagsshow' torsdag aften i Odeon i Odense kom Rick Astley og hans dobbeltgænger, komikeren Martin Brygmann, ud i presserummet for at fortælle om deres stunt.

80'er-idolet Rick Astley kommer på scenen ved TV 2s 30 års fødselsdag og finder en kopi af sig selv som ung.
80'er-idolet Rick Astley kommer på scenen ved TV 2s 30 års fødselsdag og finder en kopi af sig selv som ung. Foto: Anders Brohus / TV 2

- Jeg kender Martin, og jeg vidste, at han ville lave en parodi på mig. Jeg synes, han gjorde det meget godt med bæltet siddende helt deroppe (over navlen, red.), sagde en smilende Rick Astley og fortsatte:

- Men hvis jeg bare var dukket op til et tv-show, og nogen havde gjort dét der uden at sige det til mig først, så ville jeg nok lige tænke... ah-hmmm.

Sådan ser Rick Astley ud i musikvideoen fra 1987, hvor hans popsang 'Never Gonna Give You Up' toppede hitlisterne i 16 lande.
Sådan ser Rick Astley ud i musikvideoen fra 1987, hvor hans popsang 'Never Gonna Give You Up' toppede hitlisterne i 16 lande. Foto: Youtube-screendump

Hele idéen med at indlede fødselsdagsshowet med netop 'Never Gonna Give You Up' var at genskabe stemningen fra slut-80'erne, hvor TV 2 brød tv-monopolet i Danmark.

Rick Astley-hittet har i øvrigt fået en kæmpe opblomstring igen de senere år, hvor musikvideoen er blevet boostet på Youtube gennem det såkaldte rickrolling-fænomen. Videoen er nu set over en halv milliard gange.

- Jeg er vokset op med den sang

For Martin Brygmann har det været en stor oplevelse at få lov til at optræde med det ikoniske 80'er-hit, som har en særlig betydning for ham.

- Jeg er tre år ældre end Rick, han er 52, og jeg er 55. Så jeg kan huske, da han brød igennem med den sang, og alt gik amok. Man så ham hele tiden på MTV, den der rødhårede knægt, der stod der helt ung. Jeg er vokset op med den sang, siger Martin Brygmann til TV 2.

Jeg har altid troet, at han var sort, indtil jeg så videoen der.

Martin Brygmann, musiker og komiker

De to jævnaldrende mænd er gået hen og er blevet venner, mens Martin Brygmann har øvet sig på at synge storhittet. Udover sangskriveriet og alderen har de også noget andet til fælles:

- Vi er begge to trommeslagere. Jeg har været hjemme i hans studie og set hans trommesæt, fortæller den danske musiker og komiker, som har stor respekt for sin britiske ven og verdensstjerne.

- Han er en fremragende sanger. Han synger simpelthen så godt. Dengang, han kom frem, troede jeg, at han var sort, indtil jeg så musikvideoen på MTV. Han har en sort stemme, siger Martin Brygmann.

Rick Astley optræder i øvrigt også med sit nye hit 'Beautiful Life' ved TV 2-showet, der sendes lørdag aften.

Se 'TV 2 30 år: Det store fødselsdagsshow' lige nu på TV 2 Play - eller lørdag klokken 21.20 på TV 2.

30 ansigter, du husker fra TV 2 - her er de i dag
Tjek her, om du kan huske, hvad de hver især blev kendte for på kanalen - og få svaret på, hvad de laver i dag.