Tivoli lukkede dørene: Tusindvis af mennesker strømmede til Kim Larsen koncert

16x9
Mange mennesker står endnu i kø foran Tivoli. Foto: Christina Toustrup Eriksen

Det samme skete sidste gang, at den folkekære musiker gæstede Tivoli.

Kim Larsen & Kjukken spillede fredag aften koncert i Tivoli i København klokken 22, men allerede kort efter klokken 20 fredag aften viste den kendte danske sanger, at hans popularitet er til at tage og føle på. 

Forlystelsesparken lukkede dørene på grund af det enorme fremmøde. 

Der er rigtig mange, der gerne vil nyde koncerten med Kim Larsen i aften. Hovedindgangen til Tivoli er nu lukket. Har du...

Posted by Tivoli on Friday, July 13, 2018

Det fortæller Tivolis kommunikationskonsulent Ellen Dahl til TV 2.

- Vi har opfordret folk til at komme tidligt, og det må man sige, at de har taget til sig. Vi har allerede måttet lukke for flere gæster, sagde hun omkring klokken 20.30. 

Tivoli kan rumme godt 33.000 personer, og noget nær det har parken altså lukket ind allerede flere timer inden koncertstart - en situation, der kun er opstået få gange før. 

Kim Larsen er for nyligt begyndt at spille koncerter igen efter længere tids sygdom. Her spiller han i Nyborg i slutningen af juni.
Kim Larsen er for nyligt begyndt at spille koncerter igen efter længere tids sygdom. Her spiller han i Nyborg i slutningen af juni. Foto: Carsten Bundgaard / Ritzau Scanpix

Spillede i 2016

Køerne med tusindvis af mennesker strakte sig klokken 22 endnu langt ved Tivolis øvrige indgange i håbet om at komme ind til koncerten. Klokken 23 - godt 30 minutter inden koncerten sluttede - var køerne helt opløst, lød det fra Ellen Dahl.

Den hurtige lukning af parken leder tankerne tilbage til 2016, hvor Kim Larsen også spillede på Plænen i den historiske park. Her måtte parken ligeledes lukkes på grund af de mange gæster - til stor ærgrelse for dem, der var mødt op forgæves.

Det er kun den danske sanger Thomas Helmig, bandet TV-2 og gruppen Nik og Jay, der derudover kan prale af at have tiltrukket lige så mange gæster til den traditionsrige Fredagsrock. 

Opfordrede til at komme tidligt

Tivoli havde ellers taget flere forholdsregler, for at scenariet fra 2016 ikke skulle gentage sig. 

Siden det blev annonceret, at Fredagsrock-gæsten var den populære dansker tilbage i marts, har de opfordret folk til at komme i god tid netop for at undgå, at der skulle blive kaos i parken. 

- Altså ikke blot 20 minutter før koncertstart, lød det dengang fra Tivolis kommunikationschef, Torben Plank.

- Når vi oplever trængsel ved ind- og udgangene, skyldes det ofte, at omkring 21.30 er der både mange, som går hjem efter en lang dag i haven, og så er der alle dem, der skal ind og se koncerten. Derfor er det smart at komme i rigtig god tid, sagde han.

Køen strækker sig rundt langs forlystelsesparken.
Køen strækker sig rundt langs forlystelsesparken. Foto: Christina Toustrup Eriksen

På trods af opfordringen opstod der såkaldte "flaskehalse" blandt de mange tusinde gæster, fordi mange mennesker klumpede sig sammen på vejen til og fra Plænen, hvor koncerten foregik.

Der opstod dog ikke nogle nævneværdige problemer under selve koncertafviklingen, lyder det fra kommunikationskonsulent Ellen Dahl. 

Hvor mange, der har overværet koncerten, har de tal på lørdag. 

Har holdt længere pause

Kim Larsen har spillet en række koncerter til festivaler de seneste uger, men inden da har han holdt en længere pause fra tour-livet, efter han fik konstateret prostatakræft i december 2017.

- Jeg undskylder mange gange over for både publikum og arrangører. Jeg er ved at blive en gammel nar, og meget imod min vilje har jeg måttet indse, at jeg har brug for ekstra tid til at komme i spilleform igen. Men jeg regner bestemt med at være klar til sommer, skrev den 72-årige sanger i en Facebook-opdatering i begyndelsen af januar.

NYT FRA KIM LARSEN & KJUKKEN Allerførst: Jeg skal hilse fra Kim Larsen og sige mange tak for alle de venlige hilsner,...

Posted by Kim Larsen & Kjukken on Thursday, February 1, 2018

28. juni gendebuterede han med sin koncert i Nyborg, og han fortsætter sæsonen med flere koncerter i hele landet.