Christopher Læssø til Oscar-fest: - Det er sindssygt mærkeligt og euforisk

Skuespilleren Christopher Læssø, der spiller med i ’The Square’, er til fest med stjerner, han plejer at nævne i sine jokes.

Det er ikke bare den danske skuespiller Claes Bang, der fik sig en Oscar-oplevelse af de helt store.

Med i Hollywood, hvor Oscar-showet og den efterfølgende Oscar-fest fandt sted, var også Christopher Læssø - den danske skuespiller, der spiller Claes Bangs højre hånd i ’The Square’.

Og selvom den svenske film ikke løb med Oscaren i kategorien som ’bedste udenlandske film’, tog Christopher Læssø del i den surrealistiske oplevelse, det er at feste med filmbranchens største stjerner. 

Det fortalte den danske skuespiller i ’Go’ morgen Danmark’ på en telefon live fra Los Angeles. Han var selvfølgelig trist over, at det dansk-svenske hold bag ’The Square’ ikke kan tage en Oscar med sig hjem.

- Det havde været så smukt. Det havde simpelthen været kirsebærret på kransekagen, hvis vi havde taget en Oscar, siger han. 

Igennem hele følelsespektret

Den 32-årige skuespiller, der også er vært på ’Danmark har talent’, har inden den store aften kaldt oplevelsen i Hollywood for ”once in a lifetime”.

Og af al den glamour de seneste timer har budt på, fremhæver han øjeblikket lige inden udnævnelsen af ’bedste udenlandske film’ som det største.

Det er en sindssygt mærkelig oplevelse og super fedt og trist, men også samtidig bare virkelig euforisk 

Christopher Læssø, skuespiller

- Man går igennem hele følelsesspektret. De siger ”De nominerede er…”,  og man sidder og er spændt, og de er så langsomme om at sige, hvem der vinder – og man tænker: Please, bare sig ’The Square’, kom nu bare, gengiver han.

- Og det sker jo så ikke, og så rammer man rimelig meget et down-corner (lavpunkt, red.), og så skal man jo bare op i baren som den første og have et shot at sunde sig på, griner han, før han fortsætter:

- Men det er også bare fantastisk at prøve. Det er en sindssygt mærkelig oplevelse og super fedt og trist, men også samtidig bare virkelig euforisk.

Danske Christopher Læssø på den røde løber ved filmfestivalen i Cannes, hvor holdet bag 'The Square' løb med filmfestivalens mest prestigefyldte pris som årets bedste film.
Danske Christopher Læssø på den røde løber ved filmfestivalen i Cannes, hvor holdet bag 'The Square' løb med filmfestivalens mest prestigefyldte pris som årets bedste film. Foto: Scanpix Denmark

Mingler (næsten) med Spielberg

'The Square' vandt de gyldne palmer ved filmfestivalen i Cannes sidste år - og med en Oscar-nominering oveni, kan filmen måske åbne døre for både Claes Bang og Christopher Læssø.

Det sjove er, at nu står Steven Spielberg måske 60 meter fra mig

Christopher Læssø, skuespiller

Derfor har Christopher Læssø også haft et møde med en amerikansk agent under opholdet i Los Angeles for at "kunne få noget at lave herovre", sagde han ifølge Ritzau søndag. 

Af samme grund var 'Go' morgen Danmark'-værterne også særligt interesserede i, om den danske skuespiller har visitkort med til Oscar-festen. Og det har Christopher Læssø ikke - men han er i den grad tæt på filmbranchens største navne.  

- Når folk hjemme i Danmark spørger mig, hvordan det går, bruger jeg altid en joke om, at Steven Spielberg (amerikansk filminstruktør, red.) ikke har ringet endnu. Og det sjove er, at nu står Steven Spielberg måske 60 meter fra mig. Så det kan jo være, jeg lige skulle gå over og give mit telefonnummer, joker Christopher Læssø. 

- Ej, uanset hvad, er man lidt turist. Det kan godt være, man er de samme steder, men det er et helt andet game, og det er en helt anden branche herovre. Det nyder man jo også bare. Det er fedt at få lov til at være her, siger han.