Birgitte Hjort Sørensen er gravid

16x9
Birgitte Hjort Sørensen er en af de største danske skuespillere lige nu. Foto: Eduardo Munoz / Scanpix Denmark

Grundet de lykkelige omstændigheder har den danske skuespillerinde meldt fra til sin kommende rolle i Tivolis ’Divaer i Glas’.

Den 30. august er der premiere på ’Divaer i Glas’ i Glassalen i Tivoli, men det bliver uden Birgitte Hjort Sørensen. Hun venter sit første barn og kan ikke gå på scenen i spilleperioden.

Skuespillerinden, som netop nu er aktuel i hovedrollen i spændingsserien ’Greyzone’ på TV 2, bliver erstattet af sangerinden Kaya Brüel. Det skriver Tivoli i en pressemeddelelse.

- Det er af den absolut bedste årsag, at jeg må trække mig fra ’Divaer i Glas’, som jeg ellers havde glædet mig meget til at være med i. Jeg skal nemlig føde mit første barn til august, lige omkring premieren. Min kæreste og jeg glæder os vanvittigt meget til dette nye eventyr. Og jeg er lykkelig for, det i stedet er min gode veninde og brillante kollega, Kaya, der skal indtage scenen sammen med Caroline og Cecilie, siger Birgitte Hjort Sørensen.

Vendte tilbage til Danmark sidste år

Efter at have medvirket i flere kortfilm og mindre roller i blandt andet 'Ved Verdens Ende', 'Kandidaten' og 'Anja og Viktor - i medgang og modgang' fik Birgitte Hjort Sørensen sit store gennembrud som journalisten Katrine Fønsmark i DR-serien 'Borgen'. 

Lige nu er hun igen aktuel i serien ’Greyzone’, som er hendes første danske serie, siden hun vendte hjem fra USA sidste år. Her tog hun store karrierespring med roller i 'Pitch Perfect 2', 'Game of Thrones', HBO-serien 'Vinyl', sci-fi filmen 'Automata' og store teaterstykker på Broadway.

Roller, som har været med til at cementere hende som en af de største danske skuespillere lige nu.