Uma Thurman frigiver video af ulykke, hun anklager Weinstein for at ville mørklægge

16x9
Uma Thurman og Quentin Tarantino i 2004 ved premieren på 'Kill Bill 2'. Foto: BORIS HORVAT / Scanpix Denmark

Skuespillerinden beskylder Harvey Weinstein for bevidst at dække over dengang, hun kørte galt under optagelserne af filmen 'Kill Bill'.

Sandet fyger omkring bilen, da den lyshårede fører mister kontrollen. Med et voldsomt bump rammer køretøjet en palme i vejsiden. Tilbage ligger kvinden - tydeligt kvæstet - og tager sig til hovedet for at beskytte det.

Den cirka ét minut lange video stammer fra optagelserne til kultfilmen 'Kill Bill' fra 2003.

Se videoen længere nede i artiklen.

Natten til tirsdag lagde føreren af bilen, Hollywood-skuespillerinden og filmens hovedrolleindehaver Uma Thurman, det korte klip op på sin Instagram-profil.

- Omstændighederne omkring denne hændelse var så skødesløse, at det nærmede sig det kriminelle, skriver hun om episoden, der har givet hende fysiske mén, som hun stadig kæmper med.

Men selvom det var filmens instruktør, Quentin Tarantino, der dengang overtalte hende til at lave den risikable scene, er det ikke ham, hun bebrejder i dag. Det er produceren Harvey Weinstein, der efter hendes udsagn dækkede over episoden.

Dækkede over uheldet

Offentliggørelsen af videoen kommer, efter at Uma Thurman i et stort interview med The New York Times lagde alle kort på bordet om sit forhold til Hollywood-produceren.

Udover anklagerne om bilulykken slutter Uma Thurman sig også til de mere end 70 kvinder, som anklager ham for seksuel chikane, overgreb og voldtægt.

Harvey Weinstein var med sit selskab Miramax producer på flere af de store film, som Quentin Tarantino instruerede og havde den i dag 47-årige skuespillerinde på rollelisten - herunder 'Kill Bill'-filmene og klassikeren 'Pulp Fiction' fra 1994.

Uma Thurman fortæller i interviewet, at hun efter ulykken på filmsettet frygtede, at hun ikke kunne komme til at gå igen, og døjede med voldsomme smerter, så hun var nødt til at blive kørt på hospitalet.

Men der var ifølge hende ingen hjælp at hente hos hendes arbejdsgiver, selskabet Miramax.

- Den efterfølgende mørklægning er utilgivelig. For dette bebrejder jeg udelukkende Lawrence Bender, E. Bennett Walsh og den berygtede Harvey Weinstein. De løj, destruerede bevismateriale og lyver fortsat om de varige mén, som de var skyld i og dengang valgte at fortie, skriver hun til videoen, der er på Instagram.

Weinsteins advokater svarer

I opslagsteksten på Instagram fortæller Uma Thurman også, hvorfor hun ikke længere er vred på instruktøren, som ellers bad hende sætte sig ind i bilen og speede op til en fart, der kunne bringe hendes liv i fare.

- Jeg tror ikke, at han gjorde det af ond vilje. Quentin Tarantino var dybt berørt, og han fortryder fortsat denne ubehagelige hændelse og gav mig optagelserne flere år senere, så jeg kunne offentliggøre det og få det ud i lyset, skriver hun.

Quentin Tarantino kommenterede selv hændelsen i et interview med Deadline:

- Det er et af mit livs største fortrydelser. Som instruktør lærer man løbende, og nogle gange lærer man tingene gennem forfærdelige fejltrin, fortalte han.

Uma Thurman tilsluttede sig i weekenden koret af kvinder, som beskylder Harvey Weinstein for seksuelle krænkelser og overgreb.
Uma Thurman tilsluttede sig i weekenden koret af kvinder, som beskylder Harvey Weinstein for seksuelle krænkelser og overgreb. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT, ROBYN BECK / Ritzau Scanpix

Harvey Weinsteins advokater har efter anklagerne fra Uma Thurman også kommenteret sagen.

- Harvey har enormt stor hengivenhed over for Uma Thurman, men må alligevel benægte disse anklager. Han gav ikke instrukser til at destruere køretøjet eller foretage et cover-up, og dette er første gang, han hører, at Thurman havde nogen problemer angående håndteringen af ulykken, skriver de i en offentlig erklæring.