'Titanic' fylder 20: Her er skuespillerne i dag

En må stadigvæk forsvare sin rolle på åben gade, mens en anden endte med at score instruktøren: Sådan går det skuespillerne fra 'Titanic' i dag.

- Vi havde aldrig forudset, at filmen ville blive så stor og ende, hvor den gjorde.

Sådan lød det fra den i dag 43-årige skuespiller Leonardo DiCaprio i et interview med magasinet Deadline Hollywood i 2016. 

For selvom det lørdag er 20 år siden, at filmen havde gallapremiere i London, bliver både han og filmens andre skuespillere stadigvæk konfronteret med spørgsmål om 'Titanic', der var den dyreste og bedst indtjenende film frem til 2009, hvor 'Avatar' overtog pladsen. 

Så meget fik Kate og Leo for filmen

Instruktøren James Cameron havde flere skuespillere i kikkerten til hovedrollerne. Men det blev den dengang 22-årige Leonardo DiCaprio og 21-årige Kate Winslet, der løb med rollerne som Jack og Rose. De tjente henholdsvis 16 og 13 millioner kroner på deres medvirken i filmen. 

Selvom de begge havde spillet med i flere populære film inden, blev 'Titanic' deres helt store gennembrud, men de benyttede efterfølgende deres popularitet til at spille med i nogle helt andre typer af film: 

- Jeg brugte den ('Titanic', red.) som en velsignelse til at lave anderledes film og ryste terninger lidt i forhold til, hvad jeg ville være med i. Nu gad folk pludselig godt finansiere den type film, det skete ikke, før jeg var med i 'Titanic', fortalte Leonardo DiCaprio til Deadline Hollywood.

Han har senere medvirket i film som 'Django Unchained', 'Shutter Island' og 'The Revenant', som indbragte ham en Oscar. 

Winslet blev træt af filmen

Efter 'Titanic' tog Kate Winslet en smule afstand til filmen, og fortalte til MTV, at hun var ved at være godt træt af at høre temasangen 'My heart will go on' og blive udsat for diverse jokes om filmen, når hun for eksempel steg ombord på en båd. 

Men ligesom DiCaprio fik hun også en kometkarriere efter filmen, hvor hun medvirkede i flere anmelderroste film, som for eksempel 'Evigt solskin i pletfrit sind', 'Steve Jobs' og 'Revolutionary Road', der dog ikke indkasserede høje indtjeningsbeløb som 'Titanic'. 

Fra den dag filmen fik premiere, var det pludselig slut med en anonym tilværelse. 

Afstemning

Sådan går det skuespillerne i dag

'Titanic' løb med hele 11 Oscar-statuetter, og selvom ingen af dem gik til Kate Winslet og Leonardo DiCaprio, tog deres karriere fart efter filmen, og de har senere indkasseret en række priser og hædrende omtale for de film, de efterfølgende har medvirket i.  

Klik på billederne herunder for at se, hvordan skuespillerne ser ud i dag og læs, hvordan det er gået dem siden filmen.

'Titanic': Her er skuespillerne 20 år efter