Lukas Forchhammer donerer stort beløb til jysk skov

16x9
Arkivbillede. Foto: MARIO ANZUONI / Scanpix

Popstjernen vil gerne betale for 15.000 løvtræer i Struer, men ifølge en ekspert er skovrejsningen ikke den bedste idé.

Toppen af 15.000 store løvtræer skal svaje fra side til side, når en ny skov plantes i Struer.

For få dage siden var det blot en drøm, og derfor blev en indsamling startet af en lokal politiker fra Alternativet for at opfylde målet om mere skov til kommunen. Håbet var 45.000 kroner.

Allerede efter en dag blev beløbet nået - og donationen kom fra en uventet kant.

Danmarks største internationale popstjerne, Lukas Forchhammer, havde hørt om initiativet, og på sin Twitter-profil meddelte han, at han gerne ville donere pengene til skoven.

- Vi må jo starte et sted, ikke sandt, skriver popstjernen i et svar til en anden Twitter-bruger, der ikke mener, at de tre hektar løvtræer i Struer vil gøre den store forskel.

Ny skov skal gøre en forskel

Alternativets pressechef, Magnus Haslebo, har over for TV 2 bekræftet, at pengene fra Lukas Forchhammer er på vej via en bankoverførsel.

- Lukas vil generelt gøre Danmark til et mere naturrigt land. Han har flere gange spillet i området og synes, at der mangler natur. Hvis ikke pengene kan bruges til projektet i Struer, skal de bruges til et andet lignende projekt i Danmark, siger han.

En analyse fra Danmarks Naturfredningsforening konkluderede tidligere på året, at Struer er den kommune i landet, der er mest fattigt på natur. 

Det var på baggrund af analysen, at Alternativet i Struer startede indsamlingen.

- Vi håber, at skov på længere sigt kan være med til at bidrage til noget bedre, siger Povl Eskild Petersen, spidskandidat for Alternativet i Struer Kommune, til TV MIDTVEST.

Men ifølge biolog i den danske miljøorganisation Verdens Skove Jens Holm Kastrup er løvtræer ikke den bedste idé, hvis naturrigdommen skal have et løft i den vestjyske kommune.

- En meget klassisk skovrejsning, som vi ofte ser i Danmark, er bestemt ikke den bedste måde at skabe biodiversitet på, siger han til TV MIDTVEST.

Politikere afventer tilladelse

Struer Kommune har siden 2013 ønsket at øge skovarealet fra de nuværende fire procent til syv procent, men ifølge Alternativet er der endnu ikke sket så meget.

Hvis deres forslag om en ny skov skal blive en realitet, kræver det foruden donationen, at kommunen tillader at opføre en skov på et kommunalt eget areal.

Beplantningen vil angiveligt ske i efteråret 2018.

- Vi venter lige nu på at få en tilladelse fra kommunen. Det har vi ikke fået endnu, siger Magnus Haslebo og fortæller, at indsamlingen havde rundet 6000 kroner inden donationen fra Lukas Forchhammer.

I Venstre mener man, at en skov i Struer godt kan blive en realitet.

- Jeg har da aldrig været med til at tage imod et sponsorat for en skov, så det vil jeg da se positivt på, siger Marianne Bredal, der er medlem af teknik- og miljøudvalget i Struer Kommune, til TV MIDTVEST.

Lukas Forchhammer er sammen med sit band, Lukas Graham, lige nu i Los Angeles, og han er ikke interesseret i at kommentere på sagen.