Dansker får rolle i ny film i Harry Potter-univers

16x9
Dansk-japanske David Sakurai er på vej frem i Hollywood. Foto: PR-foto

En barndomsdrøm går i opfyldelse, når dansk-japanske David Sakurai skal spille over for Johnny Depp, Jude Law og Oscar-vindende Eddie Redmayne

Dansk-japanske David Sakurai har grund til at smile stort under den californiske sol.

Ikke på grund af vejret, men fordi det netop er offentliggjort, at han har fået en rolle i efterfølgeren til filmen 'Fantastiske skabninger og hvor de findes', som sidste år solgte 333.000 billetter i Danmark, indtjente omkring fem milliarder kroner på verdensplan og vandt en Oscar for bedste kostumedesign.

Se traileren for den første film i franchisen 'Fantastiske skabninger og hvor de findes':

- Jeg har vidst det i et par måneder, men den slags må man jo ikke snakke om, før det er officielt meldt ud, så det er helt fantastisk endelig at kunne dele det, fortæller David Sakurai, da TV 2 taler med ham i Los Angeles kort efter, nyheden er annonceret i amerikanske medier.

I filmen, som foregår i Harry Potters magiske troldmandsunivers, skal 38-årige David Sakurai spille håndlangeren Krall. Det sker side om side med navne som Johnny Depp, Jude Law og ikke mindst Oscar-vinder og hovedrolleindehaver Eddie Redmayne.

Castet via Skype

Selvom David Sakurai er et forholdsvist ukendt ansigt i Danmark, har han allerede haft flere hårdtslående, internationale roller.

Blandt andet optræder han i Netflix-serien 'Iron Fist' og spiller med i Antonio Banderas’ film 'Stoic'. Lige nu er han i Los Angeles for at afslutte indspilningerne til 'Unbroken: Path To Redemption', efterfølgeren til Angelina Jolies instruktørdebut, 'Unbroken'.

Alligevel var det en overraskelse for David Sakurai, at fik sin nye, store rolle. For han nåede slet ikke at møde instruktøren, David Yates.

Yates, der har instrueret flere af Harry Potter-filmene, sad også i instruktørstolen på 'Fantastiske skabninger og hvor de findes', og noget tyder på, at David Sakurai gjorde et stort indtryk på den erfarne filmmand, selvom det foregik på afstand.

- Først lavede jeg et såkaldt self-tape, og derefter blev jeg kaldt til casting via Skype – og det var dét, siger David Sakurai.

- Selvfølgelig har Yates også tjekket mine tidligere film ud, det er der ingen tvivl om, og jeg tror, det er mine roller i tv-serien 'Iron Fist' og den ungarske film 'Liza, the Fox-Fairy', som sjovt nok blev et kæmpe hit i Japan, der har banet vejen for mig.

David Sakurai fortæller i 'Go' morgen Danmark' om sin rolle i Netflix-serien 'Iron Fist', der foregår i Marvels superhelteunivers:

Dansk-japanske David Sakurai fortæller om sin rolle som Scythe i Netflix-serien 'Iron Fist' Video: Anders Lars Buch-Larsen

Den vildeste barndomsdrøm

David Sakurai fortæller, at han efterhånden er vant til at lave castinger i den amerikanske filmby, uden det nødvendigvis kaster noget af sig.

30-40 castinger mellem rollerne er ikke unormalt, og derfor havde David Sakurai ikke turde regne med, at det ville gå igennem denne gang. Og han tror stadig, han først helt har fordøjet det, når optagelserne er overstået.

- Lige nu glæder jeg mig selvfølgelig bare helt vildt til at komme i gang og suge alle oplevelserne til mig, siger han og forklarer, at han skal være med på film-settet i London i to måneder.

En tidsperiode, som bekræfter hans egne, beskedne beskrivelse af, at han kommer til at være ”betydeligt meget med” i den endelige film.

- Det bliver så fedt. Det er jo den vildeste barndomsdrøm, der går i opfyldelse. Og så håber jeg selvfølgelig, det fører endnu flere muligheder med sig, siger David Sakurai.

Selv om han sidste år mødte Antonio Banderas og forklarer, at det var "ret vildt" at samarbejde med Stellan Skarsgaard under indspilningerne til den skandinaviske 'Kraftidioten', ser David Sakurai også frem til at prøve at være på så stort et filmset og indspille med helt store Hollywood-stjerner.

- Der er ingen tvivl om, at det især betyder ekstremt meget for mig personligt at skulle indspille en film med Johnny Depp. Jeg har set alle hans film gennem årene, siger han.

Det næste må være Star Wars

'Fantastiske skabninger og hvor de findes' foregår i samme univers som Harry Potter-serien, men begivenhederne finder sted årtier før, Harry selv starter på trolddomsskolen Hogwarts.

- Det er jo en kæmpestor franchise, og noget, jeg slet slet ikke havde turde drømme om, siger David Sakurai, hvis egen opvækst også tog en eventyrlig drejning.

Som søn af en dansk mor og en japansk far voksede han op i Frederiksværk, men flyttede senere til Japan, hvor han, udover at gå på skuespillerskole og træne forskellige former for kampsport, medvirkede i en lang række actionfilm.

I dag pendler han mellem filmoptagelser i hele verden og har baser i Danmark, Los Angeles og Japan, hvor hans 17-årige søn bor.

- Jeg har set Harry Potter-filmene med min søn og min niece, og på mange måder har det været et filmunivers, vi kunne samles om på tværs af generationer. Så på den måde betød det noget ekstra, at kunne fortælle min søn, der nu er 17 år, at jeg havde fået den her rolle, siger David Sakurai.

- Han blev selvfølgelig superglad, men var også hurtig til at få mig ned på jorden igen og sige, at nu måtte det næste blive en Star Wars-rolle, for det er jo en af de andre helt store franchises.

Efterfølgeren til 'Fantastiske skabninger og hvor de findes' har forventet premiere til november næste år.

Her er de største danske stjerner i udlandet