Taylor Swift udgiver ny dyster single: - Hun er død

16x9
Taylor Swift til Met Gala i New York i 2016. REUTERS/Lucas Jackson/File Photo Foto: JUSTIN LANE / Scanpix Denmark

"Den gamle Taylor Swift kan ikke komme til telefonen lige nu. Hvorfor? Åh, fordi hun er død!" lyder en linje.

Taylor Swift har netop udgivet første single fra sit kommende album.

Onsdag aften offentliggjorde sangerinden, at et nyt album er på vej, og at det vil komme til at hedde ’Reputation’ ('Omdømme', red.), og nu er den første single 'Look what you made me do' ('Se, hvad du fik mig til at gøre', red.) altså kommet på gaden.

Og hvilket nummer. Fans spekulerer i et hav af referencer i sangen - blandt andet til Kanye West og medierne.

Singlen er udgivet kun et par dage efter, at den 27-årige sangerinde slettede alle sine konti på de sociale medier og derefter udgav en række små videobidder med en slange, der angriber.

Igennem hele sangen er en pulserende rytme, et højt tempo og en markant mere dyster og ildevarslende stil end tidligere.

Hør den nye single nedenfor.

Den nye single kommer cirka tre år efter Taylor Swifts seneste album, '1989', som solgte 1,28 millioner eksemplarer i den første uge efter udgivelsen. Det sikrede hende en Grammy for bedste album.

Besked til medierne og West?

Torsdag blev coveret af det nye album offentliggjort.

Her kigger Taylor Swift direkte ind i kameraet med slidt tøj, en meget stram halskæde om halsen og en masse avistekst placeret over halvdelen af sit ansigt. I avisteksten står der udelukkende "Taylor Swift".

En lang række udenlandske medier skriver, at Taylor Swift med dette cover sender en besked til medierne om, at de har dækket hende uretfærdigt.

Men de læser også en helt anden splid ind i det. I sangens intro synger den forhenværende country-sangerinde følgende:

- I don't like your little games. Don't like your tilted stage. The role you made me play. Of the fool, no, I don't like you.

På dansk oversættes det til: "Jeg kan ikke lide dine små lege. Jeg kan ikke lide den hældende scene. Den rolle, du fik mig til at spille, som fjolset. Nej, jeg kan ikke lide dig".

På Kanye Wests nyeste tour, der havde navnet 'Saint Pablo', optrådte han på en scene, der svævede over publikum. Og den skrånede markant.

Derfor konkluderer mange medier, at sangen i høj grad sender en besked til West, som hun tidligere har haft en kontrovers med.

Slangen, der hugger

Folk begyndte også hurtigt at spekulere i, om de slangebilleder, som sangerinden havde uploadet til sin nye Instagram-profil, var et hint til navnet på hendes nye album. Men da navnet blev offentliggjort ('Reputation'), kunne den antagelse afvises.

Mange medier, inklusive CNN, forklarer derimod slangen med et hashtag, som blev lavet i forbindelse med Taylor Swifts fejde med Kanye West og Kim Kardashian West i 2016.

Hashtagget lød #TaylorSwiftIsASnake (Taylor Swift er en slange, red.), og Kim Kardashian tweetede blandt andet en stærk hentydning omkring slangemetaforen.

En anden linje på Taylor Swifts nye single lyder: "Den gamle Taylor Swift kan ikke komme til telefonen lige nu. Hvorfor? Åh, fordi hun er død!"

Én ting er sikkert - den countrystjerne, der brød igennem i midten af 00'erne med albummet 'Taylor Swift', er i hvert fald død.

Nedenfor kan du se Taylor Swifts skift i image fra 2008 til 2016.

Taylor Swifts album 'Reputation' udkommer den 10. november.