David Letterman vender tilbage efter to år på pension

I 2015 sagde David Letterman farvel efter 33 år som tv-vært, blandt andet på 'The Late Show'. Nu får han sit eget program på Netflix.

To år efter værten David Letterman valgte at gå på pension, vender den nu 70-årige tv-stjerne tilbage til skærmen.

Han skal være vært på seks programmer på Netflix, hvor han dels skal lave lange interviews med kendte mennesker og dels skal ud i marken for at opsøge mere ukendte mennesker og miljøer.

- Jeg er spændt og føler mig heldig over at arbejde på dette projekt for Netflix. Jeg har lært dette: Hvis du går på pension for at tilbringe mere tid med din familie, så check lige med din familie først. Tak fordi I kiggede med. Kør forsigtigt, siger David Letterman i en kommentar til sit nye job.

David Letterman stoppede som tv-vært i foråret 2015, efter han i hele 33 år havde været vært på sene aftenshows. Først som vært på NBC's ‘Late Night’ og senere på CBS’ ‘The Late Show’. I løbet af de 33 år tog han mere end 6000 gange imod politikere, skuespillere og andre kendte til en samtale, der altid var en blanding af humor og alvor.

Hans sidste udgave af 'Late Show' blev en national begivenhed med millioner af seere og ikke mindre end tre amerikanske præsidenter (daværende præsident Barack Obama og to af hans forgængere) blandt de medvirkende.

For to år siden gik han så på pension og har siden levet et anonymt liv i New York, gemt bag et vildtvoksende fuldskæg. Den anonyme tilværelse er dog blevet afbrudt af enkelte tv-produktioner - blandt andet et dokumentarprogram for ’National Geographic’ om klimaforandringerne.

På Netflix er man begejstrede over at få den kendte tv-mand på lønningslisten:

- David Letterman er et sandt tv-ikon, og jeg kan dårligt vente med at se ham ude i ødemarken, væk fra skrivebordet, for at interviewe de mennesker, som han finder interessante. Det bliver spændende at se, om han beholder sit fuldskæg, siger Ted Sarandos, der er Chief Content Officer (ledende direktør for indhold, red.) hos Netflix.