Dansk skuespilsdarling i ny international storsatsning på TV 2

16x9
Birgitte Hjort Sørensen er blandt skuespillerne i ny satsning på TV 2. Foto: Eduardo Munoz / Scanpix Denmark

Den har allerede været fire år undervejs.

København, Stockholm og Frankfurt.

Skuespillere, fotografer og instruktører skal vidt omkring for at få optagelserne til en stor skandinavisk co-produktion i hus. 

De mange måneder på farten skal munde ud i tv-serien 'Greyzone' med danske Birgitte Hjort Sørensen blandt hovedrolleindehaverne. 

Terror i Skandinavien

Skuespillerens karakter er droneingeniøren Victoria, der bliver taget som gidsel af terrorister, mens efterretningstjenesterne i Danmark og Sverige forsøger at afværge et terrorangreb.

- Vi laver en international serie om et tema, der berører os alle. En historie, hvor vi søger ind i hjertet af det, der gør os menneskelige. Vi glæder os til at tage fat på den udfordring, det er at skabe en vedkommende, relevant og spændende serie til et dansk og et internationalt publikum, siger producer på serien, Rasmus Thorsen.

Birgitte Hjort Sørensen spiller Victoria, der arbejder som droneingeniør.
Birgitte Hjort Sørensen spiller Victoria, der arbejder som droneingeniør. Foto: Agnete Schlichtkrull/TV 2

Dansk-svensk parløb

'Greyzone' bliver til i samarbejde mellem blandt andet TV 2 og TV4 Sverige.

Derfor er der både kendte danske og svenske navne på rollelisten, der foruden Birgitte Hjort Sørensen også tæller Joachim Fjelstrup, Tova Magnusson og Ardalan Esmaili.

- Et fiktionssamarbejde på tværs af grænserne giver mulighed for højere kvalitet og større volumen. Med nogle af de største spillere på markedet ombord er rammerne sat for et storstilet projekt, siger TV 2s fiktionschef Katrine Vogelsang.

Svenske Tova Magnusson og danske Joachim Fjelstrup spiller også med i den skandinaviske co-produktion 'Greyzone'.
Svenske Tova Magnusson og danske Joachim Fjelstrup spiller også med i den skandinaviske co-produktion 'Greyzone'. Foto: Agnete Schlichtkrull/TV 2

Succesfuldt holdt

Forventningerne til serien er store, for holdet bag kameraet har tidligere leveret seersucceser.

'Greyzone' er skrevet af Oskar Söderlund og Morten Dragsted og produceres af Rasmus Thorsen, der står bag 'Lærkevej', 'Anna Pihl' og flere af TV 2s store julekalendere.

De første fem episoder af serien bliver instrueret af Jesper W. Nielsen, som også står bag 'Der kommer en dag', som TV 2 viste for nylig.

Optagelserne går i gang i denne måned, og serien forventes at få premiere i foråret 2018.