Sådan klarer man at blive verdenskendt stjerne og far - tog baby med på turné

Lukas Forchhammer kompenserer for tiden på landevejene ved at tage sin otte måneder gamle datter med. Men Danmark må vente lidt på en ny turné.

Forsangeren i det danske succesband Lukas Graham har ikke styr på antallet af lande, som datteren Viola på otte måneder har været i. Men hun har allerede været vidt omkring. 

- Hun har været i 35 forskellige amerikanske byer, nogle af dem flere gange, fløjet over Atlanten fire gange og været i hele Vesteuropa og det meste af Centraleuropa. Hun har allerede frequent flyer-point, griner Lukas Forchhammer.

Han er i 'Go' morgen Danmark' for at fortælle om rollen som far, der har været en kæmpe omvæltning. 

- Jeg troede, man kunne blive voksen af at miste en far. Det er gået op for mig, at det var noget, jeg troede. Jeg blev først ægte voksen, da jeg selv fik et barn, som man pludselig skal tage vare på, siger den 28-årige forsanger. 

Var i udlandet 300 dage på et år

I kølvandet på den internationale succes har bandet Lukas Graham været udenlands hele 300 dage sidste år. Det betød også, at han ikke var i Danmark under meget af kæresten 'Rillos' graviditet. 

- Jeg tror, jeg havde syv ud af ni måneders graviditet 'on the road'. Så jeg har forsøgt at kompensere ved at tage familien med på tur efterfølgende. Vi er lige kommet hjem fra seks måneders turné - mest i USA og i Europa, siger han. 

Også de andre medlemmer af Lukas Graham er blevet inkluderet i de nye rammer, og hjælper til med det lille nye medlem af truppen. 

- Jeg tror, at mine bandmedlemmer synes, det har været lige så sjovt. Der kommer en anden ro på et hold, når der kommer et lille spædbarn ind, siger han og bemærker: 

- Det er fedt at se, hvordan dynamikken på et turnéhold, som man har kendt i fire-fem år, ændrer sig 'instant', af at der er en mor og et barn med på tur. 

Venter med dansk turné

Og så til spørgsmålet, som mange fans går og spekulerer på: Nummer to album blev udgivet i 2015 - hvornår kommer der noget nyt?

- Jeg skriver og skriver. At være så meget på turné er svært. At være far er svært. At gøre begge dele på samme tid er umuligt - 'but do-able', siger Lukas Forchhammer, der afslører, at han fra efteråret har et primært fokus på at skrive og komponere nyt materiale. 

- Vi kan jo ikke blive ved med at spille de samme sange igen og igen, siger han.

Forsangeren afslører også, hvorfor bandet mest optræder til enkelte koncerter herhjemme frem for at tage på turné. 

- Vi har spillet mange hundrede koncerter i Danmark med de to album, vi har udgivet, og jeg føler simpelthen ikke, det er fair at tage på en stor dansk turné, før der er nyt materiale, siger han. 

Lukas Forchhammer bliver ofte spurgt af danske fans, om der ikke snart kommer en turné. Video: Maria Thuesen Bleeg