Queen-musical på dansk: Skuespillere elsker Freddie Mercury

Sangeren Freddie Mercury fra Queen havde en unik stemme. Det er de danske skuespillere og sangere, der er med i Queen-musical på dansk, enige om.

Freddie Mercury, sanger i den legendariske rockgruppe Queen, døde i 1991 - efter at have sunget for på nogle af de helt store klassikere i rock- og pophistorien som "Bohemian Rhapsody", "Somebody to Love", "Killer Queen" og "We are the Champions".

Men Queens sange lever stadig, og da TV 2 var bag kulisserne en af de sidste øvedage i Royal Arena i København på den danske version af succesmusicalen "We Will Rock You", stod skuespillerne og sangerne nærmest i kø for at hylde Freddie Mercury og hans stemme.

- Det er jo helt vildt - en guldtenor ud over alle grænser, siger Niels Olsen, en af hovedrolleindehaverne, til TV 2.

- Han kunne alt med sin stemme, han havde både rockklang og opera, siger Anders R. Gjesing, en anden af hovedrolleindehaverne.

Musicalen "We will Rock You" - opkaldt efter en anden af Queens mest kendte sange - har trukket fulde huse i London i 15 år, og den er nu oversat til dansk og skuespillere, sangere og dansere øver sig på livet løs før premieren på onsdag i Royal Arena.

Hjortshøj har oversat

Det er komikeren Lars Hjortshøj, der har oversat musicalen til dansk. Den er oprindelig skrevet af den britiske komiker og forfatter Ben Elton i samarbejde med to af de oprindelige Queen-medlemmer, guitaristen Brian May og trommeslageren Roger Taylor.

Men sangene, som musicalen er centreret omkring, synges selvfølgelig på originalsproget - engelsk.

"We will Rock You" foregår i et land, hvor rockmusik er undertrykt, og for nogle af de medvirkende har det sat tanker i gang.

- Jeg kommer til at tænke på Nordkorea, siger Christoffer Brodersen, der b.la. synger "We are the Champions".

Selv om mange af de medvirkende er født efter Queen havde deres første storhedstid i 70'erne og måske ikke er vokset op med gruppen på samme måde som nogle af os andre, har Queen-sangene også ramt dem.

- Deres tekster er ret rørende, og de har virkelig ramt mig, siger musicalskuespillerinden Kristine Yde.