TV 2-korrespondent tiltrak politiets opmærksomhed - her afbryder hun live-tv

TV 2-journalisten Simi Jan var midt i en liveudsendelse, da hun pludselig satte i løb.

- Så panikkede jeg lidt og tænkte: "Hvad gør jeg? Jeg står midt i en live."

TV 2-korrespondenten Simi Jan mindes ikke, at hun har prøvet det før: At afbryde en udsendelse på direkte tv for at løbe væk fra sin plads foran kameraet. 

Men det skete onsdag aften på TV 2 NEWS, hvor seerne kunne se hende afbryde tv-værtens spørgsmål, kigge forvirret væk, hvorefter hun fik sagt følgende og samtidig satte i løb: 

- Lige to sekunder. Det er fordi, jeg har efterladt min taske. Entschuldigung! It's me, it's us! Sorry, sorry.

Se klippet øverst på siden. 

Søgte ly for regnen

Simi Jan befandt sig i Dortmund som korrespondent i kølvandet på de eksplosioner, der ramte tæt på Borussia Dortmunds spillerbus tirsdag aften.

På stadion var der et stort politiopbud på grund af hændelsen dagen før.

I løbet af onsdagen begyndte det at regne, og derfor søgte Simi Jan og kameramanden ly i et lille vagtskur, mens de ventede på at lave endnu en liveudsendelse. 

- Jeg siger til fotografen, at vi bare kan lade vores kamerastativ, som er i en stor, sort taske, og min håndtaske ligge, mens vi går 20 meter derfra for at lave en live. Det ville ikke se godt ud, hvis vi stod lige foran skuret, fortæller Simi Jan. 

Hun lagde derefter mærke til, at der stod en kvinde med sit barn og kiggede ind i skuret, og nåede at tænke, at det ikke var den bedste idé at lade håndtasken med sit pas ligge så langt væk.

10 uniformerede betjente

Liveudsendelsen var i gang, da fotografen pludselig "så mærkelig ud" og pegede over på skuret.

Det var her, Simi Jan vendte blikket fra kameraet og så omkring 10 uniformerede betjente, som kiggede ind i skuret med den danske duos ting. De var også i gang med at åbne den sorte stativtaske, og Simi Jan skulle pludselig tænke hurtigt: 

- Jeg kan på den ene side ikke stoppe en live, men omvendt hvis jeg fortsætter, kan det være, at politiet tror, det er en bombe. Så jeg måtte opveje, hvad der var vigtigst. Og det var at fortælle politiet, at der ikke var noget under opsejling, fortæller Simi Jan.

I bagklogskabens lys ved hun godt, at det ikke er smart at efterlade sine ting i et område, hvor politiet er ekstra opmærksom. 

- Det var ikke særligt gennemtænkt, men det var jo bare fordi, vi ville skåne vores ting for regnvejret.

"Hvad fanden har hun gang i?"

Heldigvis fik Simi Jan hverken en bøde eller en reprimande af betjentene, som smilede til den løbende korrespondent, der stadig havde sin liveudsendelse i tankerne: 

- Så jeg tog min taske i hånden, og så løb jeg faktisk tilbage for at lave min live, men så kunne jeg høre, at de var gået videre til næste indslag. Så vi gik tilbage for at hente vores stativ, siger tv-journalisten, der er klar over, at det må have set komisk ud i stuerne og i studiet:

- Nu sidder de og griner af mig derhjemme og tænker: "hvad fanden har hun gang i". Hun er på live, og så begynder hun at løbe midt i det hele, det kan man jo ikke - men så kan man jo grine lidt af det. 

Efter kampen blev selvsamme område tilfældigt afspærret på grund af et fund af to mistænkelige tasker - men TV 2-korrespondenten forsikrer om, at det ikke var på grund af deres taskefadæse. 

Siden udsendelsen har Simi Jan fået flere beskeder fra folk, der spørger, om hun nu har fundet sin taske. Det har hun.

- Alt var der, for politiet stod jo og holdt øje - så min taske og vores stativ kunne ikke være i mere sikre hænder.