Lukas Graham nomineret til fornem pris

Christianitten og hans band er endnu engang i konkurrence med de tunge internationale navne.

Det danske succesfulde band med Lukas Forchhammer Graham i front mænger sig igen med de helt store internationale navne. Denne gang er bandet nomineret til en fornem pris ved dette års Billboard Awards.

Kategorien er 'Top New Artist' og tæller ud over det danske band Alessia Cara, Desiigner, Lil Uzi Vert og Zayn. Sidstnævnte er tidligere medlem af den populære drengegruppe One Direction.

Det fremgår af Billboards hjemmeside.

Tidligere vindere af kategorien tæller blandt andre Ace of Base, Spice Girls og Justin Bieber.

Nomineret flere gange

Det er bestemt ikke første gang, at Lukas Graham har været nomineret til internationale priser. Faktisk har han den seneste tid været nomineret ved hele tre af de helt store prisshow, nemlig MTV European Music Awards, BBC Music Awards og Grammy Awards.

På trods af, at han ved dette års Grammy Awards var nomineret i flere kategorier og optrådte i et såkaldt Country-Pop Hits Mashup med Kelsea Ballerini, vandt han ikke i nogen af kategorierne - heller ikke ved de andre prisuddelinger.

Om han denne gang har heldet med sig, må vi vente med at få svar på til 21. maj, hvor prisoverrækkelsen finder sted i Las Vegas.

Misundelsesværdig karriere

Lukas Graham har haft en international kometkarriere, som de fleste danske musikere med udlængsel formentlig misunder. 

Popsangeren Christopher har tidligere over for TV 2 givet udtryk for, at Lukas Grahams amerikanske succes er noget, han også godt kunne tænke sig. For selvom han har haft stor succes i Kina, er det bare ikke lige så fedt som at slå i gennem i USA, indrømmer han.

- Jeg er nok ligesom mange andre kunstnere og tænker, at USA er det marked, som alle øjne er på. Det er det anerkendte marked, hvor de største stjerner er. Derfor er det en kæmpe drøm.

- Det er fantastisk for ham, men også fantastisk for den danske musikscene. Sådan én som Lukas Graham kan godt skabe noget opmærksomhed for os andre, som gerne vil gøre ham kunsten efter, har Christopher tidligere fortalt.

Startede med talkshows

De danske medier fik for alvor øjnene op for bandets udenlandske succes, da de i november 2015 tweetede, at de skulle optræde i et stort amerikansk talkshow med sangen '7 Years'.

Og herefter tog karrieren 'over there' fart.

Du kan se tweetet herunder.

I februar sidste år ramte Lukas Graham førstepladsen på den eftertragtede britiske hitliste med sangen '7 Years' og kort efter indtog han lige så stille den amerikanske pendant Billboard Hot 100.

Herunder kan du se musikanmelder Rune Skyum-Nielsen forklare Lukas Grahams succes. Klippet er fra 'Go' morgen Danmark'.

Rune Skyum-Nielsen forklarer Lukas Grahams succes. Video: 1642