Hans Otto Bisgaard stopper som vært: - Jeg har ikke noget til gode

16x9
Hans Otto Bisgaard har lavet radio og tv i 47 år. I slutningen af februar siger han farvel til værtsjobbet på DR. Foto: Anders Debel Hansen

Den erfarne DR-vært ønsker at tilbringe mere tid med familien, men han giver ikke fuldstændig slip på branchen endnu.

Gennem årtier har Hans Otto Bisgaard været stemmen i radioen og det familiære ansigt på tv-skærmen.

Men nu melder den 71-årige vært ud, at han 28. februar stopper som vært på radioprogrammet 'Morgenstund', der sendes hver morgen på P4 og P5.

Det markerer samtidig afslutningen på en æra for Hans Otto Bisgaard, der begyndte at arbejde for DR i 1970 og som nu tager afsked med stationen. 

- Nu er det gået godt i 47 år, så nu synes jeg, at jeg skal stoppe, mens det er sjovt for mig og forhåbentlig også for lytterne. Jeg skal også huske at være pensionist og nyde de næste år sammen med min kone, og det glæder hun sig underligt nok også til. Efter 47 år så har man været der, siger han til TV 2. 

- Jeg har været meget glad og utrolig lykkelig for alle de oplevelser, så jeg har ikke noget til gode, lyder det. 

Sanger Kim Larsen, forfatter Palle Lauring og tv-vært Hans Otto Bisgaard ses her på skærmen i 1989.
Sanger Kim Larsen, forfatter Palle Lauring og tv-vært Hans Otto Bisgaard ses her på skærmen i 1989. Foto: Scanpix/Bjarke Ørsted
Her ses Hans Otto Bisgaard med holdet fra firserprogrammet 'Radio Rita’ på P3-
Her ses Hans Otto Bisgaard med holdet fra firserprogrammet 'Radio Rita’ på P3- Foto: Scanpix/Bjarne Lüthcke

Kan frygte et comeback

Men Hans Otto Bisgaard er alligevel ikke klar til at give helt slip på branchen, og han vil fortsat være tilknyttet produktionsselskabet Metronome, som han har været en del af gennem 20 år. 

- Jeg stopper som radio- og tv-vært nu, men man kan godt frygte et comeback på et tidspunkt. Jeg ved det ikke. Og hvad vi finder ud af, jeg skal lave, har jeg ingen idé om. Men det er også det, der er vidunderligt, siger han og forklarer, at det vigtigste er at få mere tid med familien.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at det venskab, man fornemmer, man har med lytterne, er noget, der var engang. Men det er sådan, det er. Så kommer der nok nogle nye venner, griner han.

Det skylder man sine 'kunder'

Hans Otto Bisgaard husker tilbage på højdepunkter som programmet 'Sommerferiebussen', og at han dækkede de Olympiske Lege for DR hele fem gange. Her fik han samtidig gennemført nogle markante ændringer.

- Det var min idé, at man udvidede OL til at være mere underholdende, det foreslog jeg Sporten. Det var svært for dem at forstå til at starte med, men det hjalp hen ad vejen, siger han. 

Trods 47 år med radio og tv mener han ikke, at der er gået hverdag i jobbet:

- Det har aldrig nogensinde været rutine, det har været en fornøjelse og nyt hver eneste dag. Det er jo op til én selv at sørge for, at det stadig er frisk og nyt hver gang. Jeg føler, at man skylder sine 'kunder' at gøre det ordenligt, og det har jeg bestræbt mig på, lyder det fra Hans Otto Bisgaard.