Efter Mariah Careys kiksede koncert: Beskyldninger flyver rundt

Sangerindens manager klandrer arrangør for ikke at have styr på lyden under en særdeles uheldig nytårskoncert.

Slet skjult playback og et større lydkiks kendetegnede popdivaen Mariah Careys optræden kort før midnat nytårsaften. 

Skal det gå galt under en koncert, så er travle Times Square i New York, hvor cirka en million mennesker valfarter til for at fejre det nye år - kombineret med en direkte udsendelse på nationalt tv - ikke det bedste sted at befinde sig.

Ikke desto mindre var det tilfældet for den 46-årige sangerinde, der siden er blevet kritiseret for sin minikoncert, som hun afsluttede ved ironisk at konstatere:

- Det bliver bare ikke bedre. 

Øresneglen virkede ikke

Nu bebrejder sangerindens manager, Stella Bulochnikov, arrangøren i en meddelelse til det amerikanske medie Billboard

- Vi fortalte dem (de scene-ansvarlige, red), at øresneglen ikke virkede 10 minutter før hendes optræden, skriver Bulochnikov og forklarer, at batterierne derefter blev skiftet, men at frekvensen med lyd ikke blev fikset. 

- Vi fortalte dem det igen, men de blev bare ved med at tælle hende ned og forsikre hende om, at de ville arbejde på det, så snart de gik live - hvilket aldrig skete. 

I stedet hev sangerinden øresneglen ud, men kunne så ikke høre musikken på grund af folkemængden, lyder forklaringen. 

Det startede ellers godt med Mariah Careys første sang under minikoncerten, der blev fremført i den bedste sendetid, før klokken slog tolv.

Men under opførelsen af nummeret 'Emotions' havde Mariah Carey tydelige lydproblemer, og hun sang stort set ikke undervejs.

Derefter sang hun playback til 'We belong together,' hvor hun flere gange fjernede mikrofonen fra munden, mens hendes stemme fortsat bragede ud gennem højtalerne.  

Sluttede ferie tidligt som nytårsgave

Manageren Stella Bulochnikov ringede til arrangøren Dick Clarck Productions for at få en forklaring efterfølgende, og de bekræftede - ifølge hende - at øresneglen ikke virkede.

Bulochnikov undrer sig over, hvorfor arrangøren ville fortsætte en optræden med tekniske fejl, medmindre man ønsker mere omtale og flere seere.  

- Det er ikke kunstner-venligt. Især ikke, når kunstneren afkortede sin ferie som en nytårsgave til dem, slutter hun. 

En anden Carey-repræsentant har tidligere fortalt Billboard, at produktionsfolkene bar skylden for, at sangerinden ikke kunne andet end at fejle.  

Se hele Mariah Careys nytårsoptræden her: 

Injurierende, skandaløst og absurd

Dick Clark Productions (DCP) er søndag kommet med en udtalelse, hvor de benægter, at de bevidst har gjort noget for at få en kunstner til at fremstå dårligt.

- Det er injuriende, skandaløst og ærlig talt absurd. I meget sjældne tilfælde sker der naturligvis tekniske fejl i forbindelse med live-tv, men en indledende undersøgelse viser, at DCP ikke har nogen andel i de udfordringer, der er forbundet med Cares optræden nytårsaften, lyder det i meddelelsen fra selskabet, der tilføjer:

- Vi vil gerne gøre det klart, at vi har den største respekt for frøken Carey som kunstner og anerkender hendes store bedrifter i branchen.

Det amerikanske netmedie Billboard har forsøgt at finde ud af, hvad der er op og ned, og de har snakket med to andre kilder, der bekræfter, at der var problemer med øresneglen - men ifølge dem, var det i stedet sangerindens folk, der havde ansvaret for lydproblemerne. 

Resultatet taler for sig selv i videoen øverst på siden, og popdivaen mente heller ikke, at det gik særlig godt under minikoncerten på tre sange.

Hun skrev efterfølgende denne besked på Twitter: 

- Shit happens. Hav et godt og sundt nytår allesammen. Skål for at skabe flere overskrifter i 2017.