Dansk popstjerne ville score høvdingens datter: - Det kan du godt glemme

Rock 'n' roll-veteranen Peter Belli kan snart fejre guldbryllup med sin elskede June. Men romantikken havde svære kår i begyndelsen.

En af de helt store kærlighedseventyr blandt danske kendispar er historien om, hvordan sangeren Peter Belli mødte sin elskede June for et halvt århundrede siden.

Som i ethvert godt eventyr var der hindringer, der skulle overvindes, før den unge Belli kunne vinde sin udkårnes hjerte. Ikke mindst var svigermor en svær hurdle at passere.

- Ej, det var en hård tur! Men hun var jo ikke dum!, fortæller Peter Belli om sin svigermor, sandsigersken Corinta, i 'Portræt af Peter Belli: Mennesket, sangeren og musikeren', som har premiere på TV 2 Charlie onsdag.

Med list og charme lykkedes det imidlertid for rock-roden at få blødgjort svigermor, som han sidenhen fik et nært forhold til og kaldte "Mama". Hvordan det gik for sig, vender vi tilbage til.

Kørte dødsdrom i tivoli og fik øje på en smuk pige

Midt i 60'erne var Peter Belli og hans band Les Rivals et af de hotteste navne på den danske musikscene, og han turnerede landet rundt for at optræde med hits som "You Better Move On" og "Helt Igennem Respektabel".

Peter Belli er en af Danmarks største rocklegender, og i 1960'erne var hans popularitet næsten på Beatles-niveau herhjemme.

Den 17. august 1965 var Peter Belli og Rivalerne i Løgumkloster sammen med Frodes Festival Tivoli, der havde slået lejr på et stort gøglermarked på Kloster Mærken.

Her skulle Peter Belli - ud over at synge med bandet - også køre dødsdrom (dvs., køre rundt på motorcykel på indervæggen i en opretstående cylinder).

I midten af 1960'erne kørte Peter Belli på motorcykel i en dødsdrom samtidig med, at han tog ud og optrådte med sit pigtrådsband.
I midten af 1960'erne kørte Peter Belli på motorcykel i en dødsdrom samtidig med, at han tog ud og optrådte med sit pigtrådsband. Foto: screendump / TV 2
Peter Belli ses her, mens han kører rundt på indersiden af en opretstående cylinder, en såkaldt dødsdrom, i Frodes Tivoli.
Peter Belli ses her, mens han kører rundt på indersiden af en opretstående cylinder, en såkaldt dødsdrom, i Frodes Tivoli. Foto: screendump / TV 2

Mens han gjorde sig klar til at udføre det farlige stunt og stod i parade med resten af dødsdrom-kørerne, fik den dengang 21-årige rockstjerne øje på en ung pige, der gik forbi.

- Dét, jeg ser, er ubeskriveligt i mit hjerte og mine øjne. Jeg tænkte: Hvem er det?, og jeg kan huske kommentaren fra Franz Krüger (verdensmester i dødsdromkørsel, red.). Han sagde: "Uh-hu-hu, det kan du godt glemme. Det er Corintas datter! Kan du holde op. Kig den anden vej, for satan. Der bliver ballade!", fortæller den nu 73-årige Peter Belli i portrætprogrammet. Se videoklip øverst.

Vera June Dennow voksede op i en verden af gøgl og tivoli. Hun var kun 16 år, da Peter Belli fik øje på hende i sommeren 1965 på en tivoliplads i Løgumkloster.
Vera June Dennow voksede op i en verden af gøgl og tivoli. Hun var kun 16 år, da Peter Belli fik øje på hende i sommeren 1965 på en tivoliplads i Løgumkloster. Foto: screendump / TV 2
Det var kærlighed ved første blik, da Peter Belli mødte Vera June Dennow i august 1965. Han måtte dog først charmere Junes mor, sandsigersken Corinta, for at komme på date.
Det var kærlighed ved første blik, da Peter Belli mødte Vera June Dennow i august 1965. Han måtte dog først charmere Junes mor, sandsigersken Corinta, for at komme på date. Foto: Henning Brink og Jens Nørgaard Larsen / / Scanpix-collage

Blev bevogtet af forældrene

På trods af advarslen om at holde sig langt væk fra den smukke pige, som viste sig at være den 16-årige Vera June Dennow, der var datter af artist Karlo Egon Dennow og sandsigersken Laura Eli Corinta, kunne rockroden ikke nære sig.

Jeg måtte slet ikke have noget med mænd at gøre

June Belli

- Der var et eller andet, der gjorde, at jeg ikke kunne dy mig for at prøve at søge nærmere kontakt og komme tættere på. Til gøglerballet om aftenen skete det der magiske..., siger Peter Belli.

Selv om June var med til gøglerballet, som hendes forældre altid deltog i, havde hun dog ikke lov til at kaste sig ud på dansegulvet, hvis hun skulle få lyst til det. For hun var tvunget til at sidde ved sin mors og fars bord, så de kunne holde øje med hende.

16-årige Vera June Dennow ses her sammen med sine forældre, artist Karlo Egon Dennow (død 1986) og sandsigersken Laura Eli Corinta (død 1990).
16-årige Vera June Dennow ses her sammen med sine forældre, artist Karlo Egon Dennow (død 1986) og sandsigersken Laura Eli Corinta (død 1990). Foto: Privatfoto

- Alt skulle jeg spørge om lov om. Jeg måtte slet ikke have noget med mænd at gøre, siger June Belli og fortsætter.

- Det måtte man jo ikke. Det var billigt. Der var heller ikke nogen, der måtte stå og snakke med mig ude foran min mors beboelsesvogn. De blev også verfet væk, fortæller den nu 67-årige June Belli om sin bestemte og beskyttende sandsigerske-mor.

Fik tilladelse til en dans - og indledte et erobringstogt

Men uanset hvor meget Junes forældre forsøgte at beskytte hende mod interesserede mænd, var den langhårede pigtrådssanger Peter Belli, der gik under tilnavnet "Ulven Peter", ikke typen, der gav op.

- Jeg måtte ikke danse, indtil Peter fik fingrene i mig. Og så var det, at han sneg sig ind på min mor, afslører June om sin mands stædige kamp for at erobre hende.

I bedste klodshans-stil havde den rodløse Peter Belli held til at charmere sig ind på sandsigersken Corinta, der ellers vogtede over sin datters dyd med næb og klør.
I bedste klodshans-stil havde den rodløse Peter Belli held til at charmere sig ind på sandsigersken Corinta, der ellers vogtede over sin datters dyd med næb og klør. Foto: screendump / TV 2
Junes mor, sandsigersken Corinta, ses her foran sin store beboelsesvogn, der på hendes ældre dage fik fast adresse på en grund i Valby ved København.
Junes mor, sandsigersken Corinta, ses her foran sin store beboelsesvogn, der på hendes ældre dage fik fast adresse på en grund i Valby ved København. Foto: screendump / TV 2

Med sin særlige og umiddelbare charme lykkedes det ham at indhente tilladelse fra Corinta til at få en dans med hendes mindreårige datter til gøglerballet, og herefter benyttede han, ifølge June, enhver lejlighed til at opsøge hende og familien på tivolipladser rundt om i landet.

- Vi rejste jo rundt i alle byerne. Lige pludselig holdt der en taxa derude. Så kom Peter løbende. Han havde lige været ude og spille et sted og havde fem timer fri. Så kom han i en taxa, så havde vi en time, og så kørte han igen, siger hun.

Peter Belli benyttede enhver lejlighed til at få lidt tid sammen med den omrejsende June, og han opsøgte hende på tivolipladser overalt i landet.
Peter Belli benyttede enhver lejlighed til at få lidt tid sammen med den omrejsende June, og han opsøgte hende på tivolipladser overalt i landet. Foto: screendump / TV 2

Til sidst havde Peter Belli ikke bare vundet Junes, men også svigermor Corintas hjerte, og hun tog ham til sig, som var han hendes egen søn.

Hun blev mere end en slags mor. Hun var fantastisk

Peter Belli om sin svigermor

- Der gik ikke så forfærdelig lang tid, så fik jeg at vide, at jeg gerne måtte sige "mama". Hun blev mere end en slags mor. Hun var fantastisk. Jeg var meget forelsket i den måde, hun behandlede mennesker på. Jeg synes også, hun var så fantastisk over for June og mig. Som høvding. Hun VAR jo høvding, siger Peter Belli om sin svigermor, der gav ham en tryghed og stabilitet, som han aldrig havde oplevet hos sin egen mor. Se videoklip nedenfor.

Det var nødvendigt for sangeren Peter Belli at smigre sig ind på sin svigermor, før han kunne komme på date med June.

Allerede i december 1965 frier Peter Belli til sin June, og i august 1967, da June er fyldt 18 år, bliver de gift ved et stort bryllup under åben himmel.

Vera June Dennow, datter af sandsigersken Corinta (Laura Eli Corintha, blev den 9. august 1967 gift under åben himmel i Sandbjerg med skuespiller og sanger Peter Belli.
Vera June Dennow, datter af sandsigersken Corinta (Laura Eli Corintha, blev den 9. august 1967 gift under åben himmel i Sandbjerg med skuespiller og sanger Peter Belli. Foto: Scanpix

Har holdt sammen i tykt og tyndt

Måske havde sandsigersken Corinta set i sol, måne og stjerner, at hendes datter var forubestemt til at skulle giftes med rocksangeren Peter Belli. I hvert fald har ægteskabet mellem de to vist sig at være helt ekstraordinært harmonisk og holdbart.

- Jeg tror, June blev redningen på mit liv. Jeg kunne lige så godt være faldet  et stort, dybt hul. Jeg kan slet ikke sige smukke ting nok om June, for hun har jo virkelig løftet det slør, eller den hætte, jeg fik ned over hovedet, erklærer Peter Belli i dag, hvor han kan se frem til snart at fejre guldbryllup med sit livs kærlighed.

Peter og June Belli med deres første barn, sønnen Chano.
Peter og June Belli med deres første barn, sønnen Chano. Foto: Scanpix
...senere kom yderligere to børn til, sønnen Michel og datteren Natasja. Hele familien ses her foran beboelsesvognen, som var deres hjem frem til 1982, hvor de flyttede i hus af hensyn til børnenes skolegang.
...senere kom yderligere to børn til, sønnen Michel og datteren Natasja. Hele familien ses her foran beboelsesvognen, som var deres hjem frem til 1982, hvor de flyttede i hus af hensyn til børnenes skolegang. Foto: Scanpix

Ikke alene har June støttet sin mand gennem personlige nedture, økonomiske kriser og alvorlig sygdom, hun har også været hans højre hånd, både som manager og personlig assistent, gennem det meste af hans karriere. Og hun er det stadig, nu hvor Peter Belli netop har udgivet et nyt album "Som boblerne i bækken", og den allersidste turné på landevejene venter forude i foråret 2017.

- June er jo med, fordi jeg elsker hende, og fordi hun er god til at sørge for, at tingene de hænger sammen og gøre det rigtigt, lyder det fra Peter Belli.

Peter Belli ses her i 2005 foran autocamperen, der stadig fungerer som hans og Junes faste tour-bus.
Peter Belli ses her i 2005 foran autocamperen, der stadig fungerer som hans og Junes faste tour-bus. Foto: Scanpix

Selv om parret kører tour-bussen i garagen for altid, når den sidste turné med bandet De rejsende er slut, har den inkarnerede rock 'n' roll'er dog ikke tænkt sig at indstille karrieren helt.

- Der er så mange, der spørger mig: Hvornår går du på pension? Jeg skal s'gu ikke på nogen pension, altså!, fastslår Peter Belli på sin sædvanlige fandenivoldske facon.

Se hele programmet 'Portræt af Peter Belli: Mennesket, sangeren og musikeren' onsdag d. 21. december kl. 21.45 på TV 2 Charlie eller lige nu på TV 2 Play