Lars H.U.G. indstiller karrieren: Tiden er inde

Den kendte sanger vil ikke længere lave musik. Det afslørede han lørdag aften til Kronprinsparrets Priser.

63-årige Lars H.U.G. har besluttet sig for at indstille sin karriere. Det fortalte han til Kronprinsparrets Priser lørdag aften, hvor han også optrådte med nummeret 'Mon De Kan Reparere Dig?'

- Jeg kan ikke gøre det anderledes eller bedre, så jeg vil meget gerne stoppe nu. Om det er på toppen ved jeg ikke, men det var i hvert fald tæt på. Derfor er det også vigtigt, at man kender sin besøgelsestid og siger tak, når tiden er inde, sagde Lars H.U.G. til DR.

Karrieren strækker sig med sine 36 år over tre årtier og startede for alvor med Kliché i slutningen af 1970'erne, hvor bandet hittede med 'Militskvinder'. I starten af 1980'erne gik Lars H.U.G. solo, og han udgav sit første soloalbum 'City Slang' i 1984.

I årene efter blev det til hele seks soloalbum - senest det anmelderroste album '10 Sekunders Stilhed', som han sendte på gaden i 2014.

- Jeg føler, jeg stopper på toppen i den forstand, at jeg har noget det, jeg gerne ville opnå. Og jeg har haft det bedste mennesker omkring mig, og jeg synes virkelig, jeg har lavet et professionelt stykke arbejde til sidst.

Frem til midten af 1980'erne, hvor han gik solo, gik han under kunstnernavnet Lars Hug - 'Hug' er et kælenavn, der stammer helt tilbage fra hans barndom. Men i 1980'erne blev han forbudt at bruge navnet, og han skiftede derfor til Lars Hugh Uno Grammy alias Lars H.U.G., og siden da har han været kendt som sidstnævnte.

Men fremover vil den 63-årige musiker ikke hedde nogen af ovenstående navne. Ifølge musikmagasinet Gaffa vil han gå tilbage til sit borgerlige navn Lars Haagensen.

Herunder kan du se ham forklare hans navneskift, da han var med i første sæson af 'Toppen af poppen'.

Lars H.U.G. måtte ikke hedde 'hug', så derfor fandt han på et meget alternativt navn.