Birgitte Hjort Sørensen indtager Broadway

16x9
Den danske skuespillerindes karriere har bragt hende vidt omkring. Nu skal Birgitte Hjort Sørensen optræde på Broadway. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen / Scanpix Denmark

Den 34-årige danske skuespillerinde Birgitte Hjort Sørensen skal for første gang optræde på Broadway. Det bliver i stykket Farlige Forbindelser.

Hun har medvirket i Game of Thrones, Borgen samt adskillige andre tv-serier og spillefilm både herhjemme og i udlandet, og snart sætter Birgitte Hjort Sørensen for første gang fødderne på de skrå brædder på Broadway i New York.

Den 34-årige skuespillerinde skal spille en af hovedrollerne i opsætningen af Farlige Forbindelser (Les Liaisons Dangereuses, red.) på Broadway, skriver flere amerikanske medier heriblandt Broadway.com

Den danske skuespillerinde får angiveligt rollen som Madame de Tourvel i stykket, der er baseret på Pierre Choderlos de Laclos' novelle af samme navn fra 1782.

Premiere i oktober

Over for Birgitte Hjort Sørensen spiller Golden Globe-vindende skuespillerinde Janet McTeer og prisvindende skuespiller Liev Schreiber.

Historien følger de to tidligere elskere, La Marquise de Merteuil - spillet af McTeer - og Le Vicomte de Valmont, som spilles af Schreiber.

Forføreren Valmont har reduceret kærligheden til et forførelseskapløb og sigter efter at forføre kvinder, som er sværest at få fat på - heriblandt den dydige og lykkeligt gifte Madame de Tourvel, som spilles af Hjort Sørensen. Den berygtede skørtejæger Valmont forelsker sig dog i ofret, og det får tragiske resultater.  

Stykket ventes at have premiere den 30. oktober på Booth Theatre i New York City.

Birgitte Hjort Sørensen har også tidligere spillet teater - blandt andet som Roxie i stykket Chicago på Det Ny Teater og senere i samme rolle i opsætningen af Chicago på Cambridge Theatre i London.