Mads Mikkelsen hemmelighedsfuld omkring ny Star Wars-rolle

Den danske skuespiller Mads Mikkelsen er officielt blevet præsenteret til den kommende Star Wars-film, men han er meget kryptisk omkring sin rolle.

Det har længe været velkendt, at Mads Mikkelsen skal spille med i den kommende Star Wars-film 'Rogue One'.

Det har dog været uvist, hvilken rolle han skulle have, og hvad den indebar. Det er der kommet mere afklaring omkring nu.

Ved det officielle Star Wars-event 'Star Wars Celebration' blev alle de større roller i den kommende film præsenteret og heriblandt altså danske Mads Mikkelsen.

Mads Mikkelsen i rollen som 'Galen Erso' i 'Rogue One'.
Mads Mikkelsen i rollen som 'Galen Erso' i 'Rogue One'. Foto: AP

Danskeren skal spille rollen som 'Galen Erso', der i filmen er far til hovedrollen 'Jyn Erso'. Men udover den information var det ikke meget, som kunne lokkes ud af Mads Mikkelsen.

- Som I ved, så er der af gode grunde meget hemmelighedskræmmeri. Det er en markant figur. Der sker meget omkring ham. Så det ville være lidt af en spoiler at fortælle for meget, sagde Mads Mikkelsen.

En lille smule ville han dog godt røbe.

- Jeg kan sige, at han er en videnskabsmand. Og på et tidspunkt opfinder han noget så smukt og fantastisk, at det kan ændre universet. Jeg kan ikke sige mere, fortalte den danske skuespiller.

Mads Mikkelsen ved eventet 'Star Wars Celebration'.
Mads Mikkelsen ved eventet 'Star Wars Celebration'. Foto: AP

Udover Mads Mikkelsen medvirker så store stjerner som Samuel L. Jackson og Forest Whitaker i 'Rogue One', der er sat til at have premiere den 16. december i år.

Rent kronologisk i Star Wars-universet har den kommende film ingen historiemæssig relation til 'The Force Awakens', som havde premiere sidste år.

'Rogue One' er en enkeltstående historie og har ikke nogle efterfølgere. Handlingen finder sted imellem episode 3 og 4 i rækken af Star Wars film.

Selvom Mads Mikkelsen ikke kunne fortælle meget om sin rolle i 'Rogue One', så kunne han ikke skjule sin begejstring over at medvirke i filmen.

- Jeg kan dog sige, at jeg er med i en Star Wars-film, og jeg er stolt, sagde Mads Mikkelsen.