Bitre verdenstjerner i åben krig: Taylor Swift bag eks-kærestes hemmelige svensker

Superstjernerne og ekskæresterne Taylor Swift og Calvin Harris er i dén grad røget i totterne på hinanden på grund af Harris' seneste hit.

Tag verdens bedst indtjenende kendis, et styk forsmået kendt ekskæreste og et verdenshit. Og krydr det så med en tredje verdensstjerne og en helt uskyldig og intetanende svensker.

Så har du ingredienserne til en yderst pikant og kompliceret sag, der pludselig er eksploderet på de sociale medier.

Omdrejningspunktet for hele balladen, som foregår mellem den amerikanske sangerinde Taylor Swift og den skotske dj Calvin Harris, der dannede par indtil begyndelsen af juni, er Harris' seneste hit 'This Is What You Came For'. 

For hittet, som Rihanna lægger vokaler til, og som i øjeblikket ligger højt på alverdens hitlister, er skrevet af Calvin Harris selv og svenskeren Nils Sjöberg… eller sådan var den oprindelige forklaring i hvert fald.

Calvin Harris og Taylor Swift nåede at danne par i lidt over et år. De gik fra hinanden i juni, og nu er der for alvor opstået kold luft mellem de to verdensstjerner.
Calvin Harris og Taylor Swift nåede at danne par i lidt over et år. De gik fra hinanden i juni, og nu er der for alvor opstået kold luft mellem de to verdensstjerner. Foto: ROBYN BECK, DANNY MOLOSHOK / Scanpix

Bitter Harris amok på Twitter

Torsdag oplyste Taylor Swifts lejr så til People, at "Nils Sjöberg" blot var et pseudonym for Taylor Swift. Altså skrev den 26-årige sangerinde hittet sammen med Calvin Harris, mens de stadig dannede par. 

Det var angiveligt en udtalelse fra Calvin Harris om, at han ikke kunne forestille sig at lave musik med Taylor Swift, der fik Swift-lejren til at afsløre, at de to faktisk havde lavet musik sammen.

Jeg går ud fra, du er lykkelig i dit nye forhold. Du skulle fokusere på det i stedet for at trække din ekskæreste ned bare for at have noget at lave.

Calvin Harris

En afsløring, som Calvin Harris torsdag bekræftede på sin Twitter-profil, hvor han kalder Taylor Swift en "fantastisk sangskriver".

- Jeg skrev musikken, producerede sangen, arrangerede og klippede den til. Oprindeligt ville hun holde det hemmeligt, derfor pseudonymet, skriver Calvin Harris, inden han lukker op for posen og begynder at lange hårdt ud efter Taylor Swift og hendes nye kæreste, skuespilleren Tom Hiddleston.

- Jeg går ud fra, du er lykkelig i dit nye forhold. Du skulle fokusere på det i stedet for at trække din ekskæreste ned bare for at have noget at lave, lyder et tweet, mens et andet lyder:

- Jeg ved, du ikke er på tour lige nu og har brug for en eller anden at "begrave" ligesom Katy osv., men jeg er ikke den fyr, beklager. Jeg vil ikke tillade det.

Med "Katy" henviser Calvin Harris til en anden superstjerne, nemlig sangerinden Katy Perry, som Taylor Swift ifølge sejlivede rygter skulle have haft en længevarende fejde med – og som hun angiveligt skulle have skrevet hittet 'Bad Blood' om.

Katy Perry har da også blandet sig i sagen på Twitter, hvor hun har delt et stillbillede af Hillary Clinton, der vender det hvide ud af øjnene, samt re-tweetet en opdatering, hun lavede i maj 2015.

- Tid, det ultimative sandhedsvidne, skriver hun blot.

Svensker blev blandet ind i balladen

Taylor Swift har endnu ikke kommenteret på hverken Calvin Harris' eller Katy Perrys opdateringer på Twitter, så mens hele kendisverdenen holder vejret og venter på en reaktion, er den amerikanske avis The Huffington Post gået en helt anden vej i sagen.

De satte sig nemlig for at finde ud af, om der findes en svensker, der hedder Nils Sjöberg – altså det pseudonym, som Taylor Swift oprindeligt brugte som sangskriver på 'This Is What You Came For'. 

Og det gør der. 

Tre af birollerne i sagen; Rihanna, der synger på 'This Is What You Came For', Tom Hiddleston, Taylor Swifts nye kæreste, og Katy Perry, der i årevis har ligget i fejde med Taylor Swift.
Tre af birollerne i sagen; Rihanna, der synger på 'This Is What You Came For', Tom Hiddleston, Taylor Swifts nye kæreste, og Katy Perry, der i årevis har ligget i fejde med Taylor Swift. Foto: ALBERTO PIZZOLI, MARIO ANZUONI, JOHN MACDOUGALL / Scanpix

110 svenskere hedder Nils Sjöberg, og en af dem, en kommunikationsmedarbejder, fortæller til avisen, at han blev spammet med henvendelser, da nummeret udkom tidligere i år. For havde denne ukendte svensker virkelig skrevet et verdenshit sammen med Calvin Harris, ville folk vide.

- Debatten begyndte på Twitter og Tumblr og handlede om, hvorvidt det hele blot var et PR-stunt, om jeg overhovedet var en rigtig person (!) og om, jeg i virkeligheden havde skrevet sangen med Calvin Harris, forklarer den rigtige Nils Sjöberg.

Men nu har det altså vist sig, at "Nils Sjöberg" i virkeligheden er Taylor Swift. 

Kun få uger efter, Taylor Swift og Calvin Harris gik fra hinanden, fandt hun sammen med skuespilleren Tom Hiddleston, der er kendt fra Susanne Bier-serien 'The Night Manager', og som også nævnes som et bud på den næste James Bond. De to er siden set hånd i hånd adskillige gange.