Spritny video trækker overskrifter: Er Spice Girls gendannet?

Tre af medlemmerne af Spice Girls, Emma, Geri og Mel B, afslører - måske - en stor nyhed på 20-årsdagen for deres gennembrud.

Spice Girls er gendannet!

Sådan vælger flere britiske medier, herunder Daily Mail og Digital Spy, i hvert fald at tolke den video, som de tre tidligere Spice Girls-medlemmer Melanie Brown, Geri Halliwell og Emma Bunton har delt vidt og bredt på de sociale medier fredag.

I dag, fredag den 8. juli, er det nemlig præcis 20 år siden, at Spice Girls' gennembrudshit 'Wannabe' udkom, og det fejrer de tre kvinder, der alle har rundet de 40, ikke alene ved at takke deres fans - men ved også at hinte kraftigt til et comeback til kryddersildene.

A post shared by Mel B (@officialmelb) on

Fakta om Spice Girls

 • Eksisterede i årene 1994-2000.
 • Bestod af Emma Bunton, Victoria Beckham, Melanie Brown, Melane Chisholm og Geri Halliwell.
 • Udsendte i alt tre studioalbum: 'Spice' (1996), 'Spiceworld' (1997) og 'Forever' (2000).
 • Toppede den britiske singlehitliste ni gange.
 • Er den bedst sælgende pigegruppe i musikhistorien.
 • Senest alle fem medlemmer af Spice Girls optrådte sammen var i 2012, hvor de sang 'Wannabe' og 'Spice Up Your Life' ved afslutningsceremonien ved OL i London.

- I har støttet os i 20 år, og det vil vi gerne takke jer for. Vi har haft vores op- og nedture, men I har altid været der, siger først Geri Halliwell og Emma Bunton, inden Melanie Brown afslører:

- Og det vil vi fejre og holde fest for. Og når vi gør det, så er I allesammen inviteret!

Rygter om ny koncert

Videohilsenen, som er blevet delt på en helt ny YouTube-kanal, Spice Girls GEM (for Geri, Emma og Melanie), slutter med en tekst, der fortæller, at kvinderne håber på snart at kunne fortælle deres fans, "hvad de rigtigt rigtigt gerne vil have".

Sammen med den nye YouTube-kanal er der også lanceret en ny hjemmeside, spicegirlsgem.com

Musikekspert og radiovært på P7 MIX Sandie Westh tror dog ikke på, at den nye video betyder, at Spice Girls vender tilbage med ny musik, og hun afviser derfor at bruge ordet "comeback."

- Det, de lover, er en fest. Vi ved reelt set ikke, hvad en fest indebærer. Er det en form for hyldestkoncert, hvor de selv sidder blandt publikum, eller vil de selv gå på scenen og give en jubilæumskoncert? Det kan være 1.000 ting. Jeg synes, det ville stå stærkest, hvis de spiller én reunion-koncert og så skilles igen, siger Sandie Westh til TV 2 og fortæller videre:

- Der har floreret rygter om, at de har booket en dato i Hyde Park i London næste sommer. Er det tilfældet, tror jeg også, det bliver dét. Der kommer ikke til at være et længerevarende Spice Girls-forløb a la det, vi har set Take That gøre.

Afstemning

Intet comeback uden Melanie C

Mest lyttede Spice Girls-sange på Spotify

 1. 'Wannabe'
 2. 'Spice Up Your Life'
 3. 'Say You’ll Be There'
 4. '2 Become 1'
 5. 'Stop'
 6. 'Viva Forever'
 7. 'Who Do You Think You Are'
 8. 'Mama'
 9. 'Too Much'
 10. 'Holler'

Kilde: Spotify

At en decideret genforening med ny musik og en ny turné ikke er på tegnebrættet, mener Sandie Westh også understreges af, at det kun er Emma Bunton, Geri Halliwell og Melanie Brown, der deltager i videoen. Hverken Victoria Beckham eller Melanie Chisholm har planer om at deltage i nogen form for gendannelse, og derfor kommer det heller ikke til at ske, mener musikeksperten.

- Man kunne godt klare en genforening uden Posh Spice (Beckham), for hun var ikke så vigtig. Men man kan ikke have et Spice Girls-comeback uden Melanie C. Hun var den, der sang bedst, og hun betød så meget for gruppen, at det ville være en smule fesent uden hende, siger Sandie Westh.

Spice Girls gik officielt hver til sit i 2000, men har optrådt sammen alle fem flere gange siden da. Således tog de på en 'Best of'-verdensturné i 2007-2008, og i 2012 optrådte de ved afslutningsceremonien ved OL i London.

Hvor meget ved du om Spice Girls? Test dig selv i tv2.dk's quiz om gruppen her.

Den store Spice Girls-quiz