Fra barnestjerne til etableret skuespiller: Badehotellets Amanda fylder 30 år

Amalie Dollerup fra TV 2-serien 'Badehotellet' runder et skarpt hjørne fredag, hvor hun fylder 30 år.

Det kan godt være, at der står Amalie Dollerup på fødselsattesten, men dagens fødselar er muligvis bedre kendt som Amanda fra TV 2-serien 'Badehotellet'.

Den rolle har mere end en million dansker nemlig kunne følge hende i igennem tre sæsoner på TV 2. Men det fylder nok ikke så meget i hovedet på Amalie Dollerup netop i dag. Skuespillerinden runder nemlig et skarpt hjørne fredag, hvor hun kan fejre sin 30 års fødselsdag.

- Jeg skal fejre det med min familie i aften og med nogle venner i morgen, siger Amalie Dollerup til TV 2.

 Og den nu 30 årige skuespillerinde kan glæde sig over, at hun for en gangs skyld ikke skal tænke på skuespillet på sin fødselsdag.

- Jeg har fri, så det er rigtig dejligt. Det er første gang i rigtig mange år, at jeg ikke skal noget på min fødselsdag. Jeg har stort set altid skulle til prøver på teatret eller spille om aftenen, og 'Badehotellet' begynder først optagelser til den nye sæson i juni, siger Amalie Dollerup.

Debuterede som barnestjerne

På trods af sin unge alder har Amalie Dollerup været et velkendt ansigt i den danske befolkning i mere end 20 år og var på skærmen lang tid før, der overhovedet var nogen som tænkte på 'Badehotellet’.

Allerede tilbage i 1995 fik Amalie Dollerup sit gennembrud, da hun debuterede i filmen 'Kun en pige', der portrætterede forfatteren Lise Nørgaards liv. I de følgende år havde Dollerup flere forskellige børneroller blandt andet i 'Krummernes Jul' fra 1996, hvor hun spillede Yrsa.

Året efter blev hun kendt som Lars Boms datter i krimiserien 'Strisser på Samsø'.

Efterfølgende tog Dollerup en selvvalgt pause fra skuespillet, men blev uddannet fra skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 2010. Siden da har hun haft fuld kog på karrieren med blandt andet fire år som en fast del af skuespillerensemblet på Aalborg Teater fra 2011 til 2015. Og i disse år nyder hun stor succes i rollen som Amanda i 'Badehotellet'.

- Jeg prøver at bruge den erfaring, jeg fik i en tidlig alder i dag, når jeg spiller skuespil.

Ikke specielt at fylde 30 år

Selvom det kan være hårdt at runde de 30 år, så er det ikke noget, der tynger 'Badehotellet'-stjernen, der hopper ind sine 30'ere med glæde.

- Jeg har lidt vænnet mig til tallet i et stykke tid. 30 år passer meget godt til mig, og hvad jeg har oplevet i mit liv. Jeg kan jo heller ikke blive i mine 20'ere for evigt griner Amalie Dollerup, da TV 2 snakker med hende.

Husk at du kan se 'Badehotellet' på TV 2 PLAY.