Star Wars-barnestjerne diagnosticeret skizofren

16x9
Jake Lloyd mener, at Star Wars-rollen gjorde hans barndom til et sandt helvede. Foto: KEITH HAMSHERE / Scanpix Danmark

Jake Lloyd, der spiller Anakin Skywalker i 'Star Wars', har en psykisk lidelse og er derfor flyttet fra fængsel til hospital.

27-årige Jake Lloyd, der som barn spillede Anakin Skywalker i 'Star Wars: The Phantom Menace', har fået diagnosen skizofreni. Det betyder, at han nu bliver flyttet fra det fængsel, hvor han afsoner en dom, til et retspsykiatrisk hospital.

Lørdag fortalte hans mor, Lisa, til TMZ, at den tidligere barnestjerne lider af skizofreni.

Jake Lloyd har tidligere udtalt, at det faktum, at han som 10-årig blev verdensberømt for sin rolle i Star Wars, gjorde hans barndom til et sandt helvede.

- Andre børn var virkelig lede ved mig. De lavede lyden af et lyssværd, hver gang de så mig. Det var virkelig slemt, sagde han i et interview i 2012.

Ifølge ham selv lavede han dengang omkring 60 interviews om dagen. Og vreden mod den store ændring af hans liv rettede han mod instruktøren George Lucas. Han ødelagde også alle hans Star Wars-ting.

- Jeg har lært at hade, når kameraerne peger mod mig, har han sagt.

Anholdt efter vild biljagt

Jake Lloyd har siddet fængslet siden juni sidste år, hvor politiet arresterede ham efter en vild biljagt i South Carolina.

Her kørte han hensynsløst rundt, da politiet begyndte at forfølge ham. Efter en 40 kilometer lang biljagt, kørte Jake Lloyd sin bil gennem et hegn og ind på et skovområde, hvor han ramte et træ.

Politiet arresterede ham og sigtede ham for hensynsløs kørsel, for ikke at have stoppet for politiet og for at køre uden kørekort.

Allerede i forbedring

Jake Lloyds mor fortæller også, at hun allerede fornemmer forbedring hos sin søn, efter han er blevet forflyttet fra fængslet til et psykiatrisk hospital.

Det er endnu ikke fastlagt, hvornår han kan løslades, og det forlyder, at familien ønsker, at han skal bruge al den tid, han har brug for for at komme i bedring.

Billedet nedenfor viser det såkaldte mugshot, som politiet har udgivet efter anholdelsen. De små rifter, han har i ansigtet, stammer formenligt fra biljagten, der endte blandt en masse træer.