DJ Avicii stopper karrieren

Efter en køretur på tværs af USA har den svenske DJ Avicii valgt at lægge musikken på hylden.

Svenske Tim Bergling havde kun produceret musik i få måneder, da hans venner sagde, at hans musik lød fuldstændig som en professionel producer. Og det blev starten på et eventyr for den unge fyr, der i dag er bedre kendt som Avicii. 

For Avicii er siden blevet en verdenskendt DJ, der blandt andet er kendt for hits som 'Wake me up', 'Waiting for love' og 'For a better day'. Men nu har den prisvindende DJ altså valgt at ligge musikken på hylden. Det skriver han på sin Facebook-side

- For to uger siden tog jeg tid til at køre over USA med mine venner og mit hold for at se og tænke over tingene på en ny måde. Det hjalp mig virkelig til at indse, at jeg havde brug for at foretage nogle ændringer, som jeg havde kæmpet med i et stykke tid, skriver han i sit opslag. 

I opslaget takker han også en masse af de mennesker, som han har arbejdet med igennem tiden.

Giver ikke helt slip

Selv om DJ'en trækker sig tilbage og kaster sig over andre projekter, giver han ikke helt slip på musikken. 

- Jeg vil ikke give slip på musik - jeg vil fortsætte med at snakke med mine fans gennem det. Men jeg har besluttet at denne 2016 tour bliver min sidste og mine sidste show. Jeg går ud med et kæmpe brag, skriver han ydermere. 

I 2015 var Avicii på besøg i Danmark, da han optrådte på Bøgescenen under Skanderborg Festival, hvor han lukkede festen om lørdagen. 

Avicii fik i 2013 en pris som 'Favorite Electronic Dance Music Artist' til American Music Awards, ligesom han har vundet flere priser for sin sang 'Wake me up'. 

I 2015 var Avicii på besøg på Bøgescenen under Skanderborg festival, hvor han lukkede festen med et brag.
I 2015 var Avicii på besøg på Bøgescenen under Skanderborg festival, hvor han lukkede festen med et brag. Foto: Axel Schütt / Scanpix Denmark