Balletmester Hübbe: - Jeg bliver forelsket hver dag

Balletchefen var først nervøs for, om han ville formulere sig rigtigt og være interessant nok i 'Stjernerne på slottet'.

'Tør man det?' 'Kan man det?' 'Er der overhovedet en historie at berette, som kan blive interessant for en masse seere?' Det var blot nogle af de spørgsmål, balletchefen stillede sig selv, inden han sagde ja til at være med i denne sæson af 'Stjernerne på slottet'. 

Nikolaj Hübbe havde set et par af de tidligere programmer af 'Stjernerne på slottet', og syntes det var et 'skægt program'. Alligevel var han lidt nervøs for at deltage, fordi det går tæt på.

- Jeg synes jo ikke, at jeg er synderligt interessant, og det skal jo have en eller anden form for underholdningsværdi, men det fik de altså overbevist mig om.

Og heldigvis kunne han straks finde sig tilpas blandt de fire andre kendte, der er Mille Lehfeldt, Rasmus Bjerg, Dar Salim og Sara Blædel, hvilket var afgørende for, at han kunne åbne sig op og fortælle om livets op- og nedture, hvilket er præmissen for programmet.

Se Nikolaj Hübbe fortælle sin historie i aften klokken 20.00 i 'Stjernerne på slottet' på TV 2.

Ikke en skid nervøs

Helt lavpraktisk skiftes de fem kendte personer til at invitere på mad morgenmad, frokost, aftensmad og en selvvalgt aktivitet. Og det var ikke om maden smagte eller om aktiviteten nu var sjov og udfordrende nok, som gjorde Nikolaj Hübbe nervøs. 

- Jeg er da nervøs for, om jeg kan fortælle historien velformuleret. Sidder håret nu, er jeg interessant nok og alt sådan noget selvhalløj, fortæller Nikolaj Hübbe, mens han sidder i fodenden af sin seng iført morgenkåbe, da TV 2 møder ham på optagelserne til Sara Blædels dag, hvor de fire stjerner måtte smide tøjet og hoppe i badetøjet.

- Jeg er ikke en skid nervøs for alle andre, for de er jo både søde, begavede og stiller gode spørgsmål. Der er noget kammeratlighed, så det er mere, om jeg får det hele med, og ikke går i står eller bliver nervøs.

Nikolaj Hübbe har viet sit liv til dansen. Her instruerer han en balletdanserinde.
Nikolaj Hübbe har viet sit liv til dansen. Her instruerer han en balletdanserinde. Foto: Polfoto / Polfoto

Som at være på en øde ø

Og Mille Lehfeldt, Rasmus Bjerg, Dar Salim og Sara Blædel har alle gjort indtryk på Nikolaj Hübbe.

- Jamen altså, hver gang vi spiser, så er det jo... Du bliver forelsket hver dag, ik? De her fire - allerede da vi blev hentet i bussen i København, fra det øjeblik vi satte os ind, begyndte vi at grine.

- Det var ret skønt. Vi har været sammen få dage, men jeg har det som om, jeg har kendt dem hele mit liv. Det er så underligt, siger Nikolaj Hübbe og beskriver opholdet på Damsbo Gods som en øde ø-fornemmelse.

Blottende og grænseoverskridende

Tilgengæld blev Nikolaj Hübbe overrasket over, hvor hårdt det er at optage et tv-program. Han troede, der ville blive filmet lidt, og så kunne man ellers hygge og slappe af. Men der tog han fejl.

- Når klokken er ti, så er jeg altså træt, og så går jeg i seng. Den første nat faldt jeg i søvn og vågnede i samme stilling. Jeg tror ikke, jeg havde bevæget mig overhovedet.

Nikolaj Hübbe er opvokset i København og begyndte allerede med at danse ballet som 10-årig på Den Kongelige Balletskole. Han har boet og studeret i både Paris og New York og vundet flere priser. Han fortæller, at gav sit første interview, da han var bare 15 år gammel, så han kender til pressen og er derfor ikke bekymret, hvordan hans historie vil blive modtaget.

- Selvfølgelig er det blottende og grænseoverskridende, men det er jo, hvad det er, og du kan ikke løbe fra din historie, siger han afklaret fra fodenden af sin seng.

Her er de nye stjerner på slottet