Rasmus Bjerg røg på forsiderne som voldspsykopat: - Jeg huskede intet

En meget våd aften i byen udviklede sig til et sandt mareridt for den populære skuespiller.

Voldspsykopat, bersærk i kanonbrandert og polititilhold. Det var blot nogle af de ord, der prydede avissiderne tilbage i januar 2010.

Den folkekære skuespiller Rasmus Bjerg var hovedpersonen. Årsagen var en våd tur på værtshuset Grotten, der ligger på Vesterbro i København.

Her havde den dengang 'Livvagterne'-aktuelle skuespiller medtaget en flaske sprut, som var årsagen til, at en hyggelig aften endte rigtig, rigtig dårligt.

Det er den 15. januar 2010 sent om aftenen. 33-årige Rasmus Bjergs karriere kører på fuld drøn med teater og dramaserien 'Livvagterne', hvor han spiller livvagternes gruppeleder Lille Kurt, og han er ude og fejre, at det sidste afsnit af serien netop er løbet over skærmen.

Velkommen på forsiden

Sammen med nogle venner ender han på Grotten.

- Jeg er pissefuld og har en flaske sprut i hånden. Jeg går direkte op i baren og stiller flasken og falder i snak med to unge fyre, fortæller Rasmus Bjerg i 'Stjernerne på slottet', der netop har haft sæsonpremiere på TV 2.

Det var på dette værtshus, at episoden udspillede sig. Værtshuset er også kendt for at være der, hvor de to personligheder Jeff og Sanny fra 'Krysters Kartel' holder til.
Det var på dette værtshus, at episoden udspillede sig. Værtshuset er også kendt for at være der, hvor de to personligheder Jeff og Sanny fra 'Krysters Kartel' holder til. Foto: Kristoffer Juel Poulsen / SCANPIX

Den kvindelige bartender henvender sig til Rasmus Bjerg og fortæller ham, at han ikke må have sin egen alkohol med ind på værtshuset. Efterfølgende opstår der tumult, og Rasmus Bjerg ender ude på gaden.

- Jeg vågner op næste morgen og kan se, at der er lidt blod på sengetøjet. Det får mig til at tænke, at der må være sket et eller andet.

Uden at være kommet frem til, hvordan han havde fået blod på sig, bliver han søndag ringet op af en journalist fra Ekstra Bladet, der blandt andet vil høre, hvordan han forholder sig til det, der skete fredag nat på Grotten.

Her må han undrende fortælle journalisten, at han ikke aner, hvad der er sket. Og her får han at vide, at han angiveligt skulle have slået en kvindelig bartender ned.

Mandagen efter episoden på Grotten byder Ekstra Bladet Rasmus Bjerg velkommen på forsiden.
Mandagen efter episoden på Grotten byder Ekstra Bladet Rasmus Bjerg velkommen på forsiden. Foto: Ekstra Bladet / Ekstra Bladet

'Han er en voldsperson'

Den 47-årige kvindelige bartender blev også kontaktet af flere medier, der ville høre hendes version af episoden, nu hvor Rasmus Bjerg ikke kunne huske, hvad der var sket. Dengang fortalte hun vredt, at Rasmus Bjerg 'måtte være fuld af løgn', og at 'han slet ikke var så fuld, som han påstod'.

- Hvis han var så fuld, at han ikke kan huske noget, ville han ikke have været i stand til at blive ved med at holde fast i mig, sagde hun dengang til BT og anmeldte ham for vold med et håb om, at Rasmus Bjerg skulle ind sidde.

Dengang understregede hun over for avisen, at hun var ligeglad med, at han var kendt, og at det ikke gjorde nogen forskel i forhold, hvordan hun efter episoden har reageret.

- Jeg er ligeglad med, hvem han er, og hvad han laver. For mig er han en voldsperson, der overfalder mig på min arbejdsplads, sagde hun til BT.

Til Ekstra Bladet fortalte hun følgende:

- Jeg bliver trukket gennem både gæster og tasker og alt muligt. Jeg slår mig ad helvede til på vejen. På skadestuens rapport står, at jeg har en stor blodansamling i nakken, hvor han har flået mig i håret.

I et sort hul

Uvisheden og mediernes hårde ord tærer på Rasmus Bjergs nerver. Dengang skrev Ekstra Bladet følgende:

'... han på det seneste har spændt buen for hårdt, og at det er en kombination af stress med deraffølgende depression, der i kombination med alt for meget sprut udløste den voldelige episode.'

Han blev politianmeldt af den kvindelige bartender, men efter at have været en tur på politistationen og se overvågningsbillederne, blev han væsentlig roligere. Det viste sig nemlig slet ikke at have været Rasmus Bjerg, der havde slået nogen.

I stedet var han blevet slået af en mand og trukket bagover, og i det havde Rasmus Bjerg grebet ud og fået fat i den kvindelige bartenders hår.

Ingen tiltale

Politiet mente ikke, at der var grundlag for en tiltale, og Rasmus Bjerg gik fri af anklagerne.

- Der er ikke noget på dvd'en (overvågningsbillederne, red.), der peger på forsætlig vold fra Rasmus Bjergs side. Der skal noget til for at få nogen dømt for vold, og det er vores opfattelse, at der ikke er grundlag for at rejse en tiltale for vold, sagde Anders Dorph fra Københavns Politi dengang til BT.

Tirsdagen efter episoden på Grotten var Rasmus Bjerg også på forsiden af Ekstra Bladet.
Tirsdagen efter episoden på Grotten var Rasmus Bjerg også på forsiden af Ekstra Bladet. Foto: Ekstra Bladet / Ekstra Bladet

Selv om han bliver renset, fylder episoden stadig meget for Rasmus Bjerg. I 'Stjernerne på slottet' beskriver han over for de fire andre kendte, at han gik helt ned i et sort hul og isolerede sig.

- Jeg tør ikke at gå udenfor, for derude står hele verden og kigger på mig. Og kigger på voldspsykopaten... Der fik jeg et gok i nøden, som var svært at slippe ud af, siger Rasmus Bjerg i programmet.

Du kan se ham fortælle om episoden i 'Stjernerne på slottet' på TV 2 Play.

Her er de nye stjerner på slottet