Legende fra 'Politiskolen' er død

Kommandant Lassard fra den ikoniske film 'Politiskolen' er død i en alder af 98 år.

Skuespilleren, George Gaynes, som spiller 'Kommendant Lassard' i den ikoniske film-serie 'Politiskolen' døde mandag. Han blev 98 år gammel.

Klippet øverst i artiklen er en af George Gaynes mest berømte scener fra filmserien. 

George Gaynes var ikke kun kendt for sin rolle i 'Politiskolen', men var også en anerkendt Broadway-skuespiller. Han havde også genkendelige roller i NBC-serien 'Punky Brewster', hvor hans daværende kæreste og senere kone, Allyn Ann McLerie, gæstemedvirkede som hans kæreste, og som mafiabossen Frank Smith i sæbeoperaen 'General Hospital'. 

George Gaynes giftede sig med Allyn Ann McLerie i 1953 og parret fik to børn, Matthew og Iya, sammen. Sønnen døde i en bilulykke i 1989.

Født med navnet 'Jongejans'

George Gaynes er egentlig født George Jongejans. Han blev født i Helsinki af en russisk mor og en hollandsk far. 

Han voksede op i Frankrig, England og Schweiz, og måtte droppe sin operakarriere, da 2. verdenskrig brød ud. Efter krigen rejste han til New York, hvor han blev en del af 'The New York Cirt Opera', men så sig selv som en skuespiller mere end en sanger. 

George Jongejans ændrede sit efternavn til Gaynes og havde små roller i serier som 'The Defenders', 'Mission Impossible', 'Bonanza', 'Hawaii Five-0' og mange flere. 

Han gik på pension efter sin rolle i filmen 'Just Married' med Ashton Kutcher og Brittany Murphy.

Ashton Kutcher og Brittany Murphy i filmen 'Just Married', som er George Gaines sidste film.
Ashton Kutcher og Brittany Murphy i filmen 'Just Married', som er George Gaines sidste film. Foto: Scanpix / Scanpix

Det var dog rollen i 'Politiskolen' som kommendant Lassard, der var George Gaynes mest ikoniske. Politiskolen er en serie af amerikanske komedier, der tæller i alt syv film. 

Filmene følger en gruppe dårligt egnede rekrutter, som prøver at bevise over for deres overordnede - og dem selv - at de er gode nok til at blive politibetjente.