Taylor Swift sviner indirekte Kanye West i takketale

Taylor Swift brugte sin Grammy Awards-takketale til at give et indirekte svar på Kanye Wests sviner.

'Nobody messes with Taylor Swift'. Det stod klart efter nattens Grammy Awards, hvor hun ikke kun vandt et ton af priser, men også fik givet et indirekte svar til Kanye Wests sviner.

Svaret kom formentlig som en reaktion på Kanye Wests nylige sviner af sangerinden, hvor han i en ny sang synger følgende tekst:

'I feel like me and Taylor still might have sex. Why? 'Cause I made that bitch famous', som betyder, at han føler, han og Taylor Swift stadig kan have sex, fordi det var ham, der gjorde kællingen (Taylor Swift, red.) berømt.

Det har siden skabt mange reaktioner blandt andet blandt Taylor Swifts familie, som tager skarpt afstand til Kanye Wests kommentar. Og nu har Taylor Swift så indirekte svaret på Kanye Wests anklage om, at han er skyld i hendes succes. 

- Som en kvinde, der vandt en 'Grammy' for 'Årets Album' to gange, vil jeg gerne sige til alle unge kvinder derude: Der vil være folk undervejs, som vil forsøge at underminere jeres succes eller tage æren for jeres bedrifter eller jeres berømmelse.

- Men hvis I bare fokuserer på arbejdet og ikke lader dem køre jer ud på et sidespor, vil I, når I kommer i mål, se jer om og vide, at det var jer og de personer, der elsker jer, der fik jer derhen. Og det vil være verdens bedste følelse. Mange tak for dette øjeblik, sagde sangerinden under sin takketale, da hun havde vundet prisen for 'Årets bedste album'. 

Brød takketale

Kanye West og Taylor Swift har ikke altid været de bedste venner. Tilbage i 2009 afbrød Kanye West sangerindens takketale under MTV Music Awards, da hun vandt prisen for 'Bedste kvindelige musikvideo' med musikvideoen til 'You belong with me', da han mente, at Beyoncé havde fortjent prisen for hendes musikvideo til 'Single Ladies'. 

Her bliver Taylor Swifts takketale afbrudt af en utilfreds Kanye West.
Her bliver Taylor Swifts takketale afbrudt af en utilfreds Kanye West. Foto: GARY HERSHORN / Scanpix Denmark

Nedenunder kan du læse nogle af Kanye Wests største skandaler gennem tiden. 

Her er nogle af Kanye Wests skandaler

Cosby er uskyldig

Kanye West er kendt for en masse ting. Blandt for hans vilde udbrud på de sociale medier og hans egen private blog. På hans verificerede Twitterprofil skrev han for bare tre dage siden: 'Cosby er uskyldig'.
Som mange nok ved, har Bill Cosby den seneste tid været beskyldt for et utal af sexuelle overgreb gennem flere årtier, hvor han ifølge ofrene skulle have bedøvet dem og voldtaget dem. Retssagen kører i øjeblikket.
 

Sked på manuskript og langede ud efter Bush

Mange vil nok være enige med Kanye West i, at Bush ikke gjorde nok for den sorte befolkning i New Orleans, da orkanen Katrina ramte. Men det var ikke meningen, at Kanye West skulle snakke om netop dette i et tv-program, hvor han sammen med en medvært skulle guide folk gennem katastrofen og dens konsekvenser.
Her stoppede han pludselig med at læse op fra teleprompteren og sagde blandt andet: 'Bush er ligeglad med de sorte mennesker'. Produceren klippede straks over til en anden vært for at undgå, at Kanye West fik sagt mere.

Udvandrede fra award show i protest

I 2004 udvandrede Kanye West i protest fra American Music Awards, fordi han tabte til countrysangerinden Gretchen Wilson i kategorien 'Bedste nye artist'. 

Pigesur over ikke at vinde pris

I 2006 var den så gal igen. Her blev Kanye West meget vred, da han til MTV European Music Awards ikke vandt en pris i kategorien 'Bedste Hip-Hop Artist'. Han mente, at hans sang og musikvideo til 'Touch the Sky' var bedre end de andre nomineredes, fordi den havde kostet en million dollars at producere, og fordi Pamela Anderson medvirkede.

Afbrød Taylor Swifts takketale

De fleste kender den pinlige historie, hvor Kanye West styrtede op til scenen, da Taylor Swift netop skulle til at takke for den pris, hun lige havde vundet. Denne gang var Kanye West ikke sur over, at han ikke selv havde vundet. Nej, han var sur på Beyoncés vegne, fordi hendes musikvideo ikke havde vundet over Taylor Swifts.
Du kan se det HER
Senere vandt Beyoncé en pris og inviterede Taylor Swift op på scenen, så hun kunne holde en ordentlig takketale. Efterfølgende blev Kanye West buet af ved flere lejligheder.
Sidste år var Kanye West tæt på at gentage stuntet. Her nåede han helt op på scenen ved Grammy Awards, da Beck vandt en Grammy for bedste album. Han nåede dog aldrig hen til mikrofonen, før han tilsyneladende fortrød.
Du kan se det HER