Britisk tv-personlighed efter Anjas billede: - Kanye, stop med at tigge penge

16x9
Kanye West beskyldes nu for at negligere fattigdom. Foto: Polfoto/Privatfoto / Polfoto/Privatfoto

Britiske Piers Morgan gider ikke høre på Kanye West bede folk om penge. Han mener, danske Anja har vist, hvad rigtig fattigdom er.

Journalist og tv-personlighed Piers Morgan er ikke just begejstret for Kanye West seneste forsøg på at få folk til at støtte hans kunstneriske projekter med penge.

Og efter at have set Anja Lovéns forfærdelige billede af en meget tynd nigeriansk dreng, der er blevet udstødt fra sin familie, fordi de troede, han var et såkaldt 'heksebarn', har det fået Piers Morgan til tasterne:

- Hey Kanye West. Stop med at tigge om penge. DET her er, hvad fattigdom er. HAN behøver penge, skriver han i et tweet ledsaget af billedet af den tynde dreng.

Kanye West lancerede for få dage siden sin nyeste tøjkollektion i Madison Square Garden i New York og i samme omgang præsenterede han sit nyeste album.

Men på trods af det, der umiddelbart ligner succes, mener modemand, musiker og producer Kanye West, der er gift med en af verdens største reality-stjerner Kim Kardashian, ikke, at han har nok penge til at udføre sine drømme.

Kanye West har den seneste tid især på de sociale medier udtrykt ønske om at få nogle flere penge. 

Blandt andet har han henvendt sig til stifter af Facebook, Mark Zuckerberg, for at få ham til at støtte ham i hans projekter.

Billedet af danske Anja Lovén, der giver vand til en utrolig tynd lille dreng i Nigeria, har de sidste 14 dage spredt sig til hele verden via de sociale medier.

Hun er direktør og stifter af den velgørende organisation DINNødhjælp, og siden 2012 har hun arbejdet i Afrika for at forbedre særligt nigerianske børns levevilkår.

- Han var nærmest levende død. Jeg kunne ikke forstå, han var i live. Han havde både malaria, kolera og orm, fortæller Anja Ringgren Lovén til TV 2 om den lille dreng.

Anja Ringgren Lovén og hendes velgørenhedsorganisation, DINNødhjælp, redder en lille dreng fra døden i Nigeria. Drengen kalder hun Hope.
Anja Ringgren Lovén og hendes velgørenhedsorganisation, DINNødhjælp, redder en lille dreng fra døden i Nigeria. Drengen kalder hun Hope. Foto: Anja Ringgren Lovén, Facebook / Anja Ringgren Lovén, Facebook

Overtroiske forældre smider 'heksebørn' på gaden

Anja Ringgren Lovén døbte drengen Hope. Små børn i især Nigeria bliver i udbredt grad anklaget for 'hekserier', når det går familien dårligt.

- De lever i et barbarisk terræn i primitive, fattige landsbysamfund, hvor indbyggerne er ekstremt overtroiske og tilbeder okkulte grupper. Når vi kommer derud er man bogstavelig talt tilbage i 1500-tallet. Børn er blevet halshugget eller hængt op i træerne, siger Anja Ringgren Lovén og tilføjer:

- Alle børn får heksetro ind med modermælken, så det er faktisk svært at bebrejde indbyggerne for det, de gør. Det handler i sidste ende om oplysning.

Alt fra dårlig høst til en uventet død i familien kan få de overtroiske, afrikanske familier til at udstøde børnene fra hjemmet.

For fire dage siden lagde Anja Lovén dette billede ud af drengen Hope:

Se lige de runde kinder på Hope 󾍇󾭞🏽 Han ser allerede så sund og rask ud og han tager på i vægt hver eneste dag! Han er s...

Posted by Anja Ringgren Lovén on Thursday, February 11, 2016

 Du kan se et tidligere interview med Anja Lovén her, hvor hun fortæller hvorfor hun sagde sit job op for at hjælpe 'heksebørn'.