Husker du Torben Chris’ badefoto? Nu raser verden igen

16x9
Her er billedet, som Torben Chris postede på sin Facebook-profil. Foto: Torben Chris/Facebook / Torben Chris/Facebook

Torben Chris' nøgenbillede skaber igen stor diskussion i udlandet.

Torben Chris har før været i modvind på de sociale medier, og nu er han det sørme igen. Årsagen er fuldstændig den samme. Billedet af ham nøgen i et badekar med sin toårige datter har endnu engang skabt hidsig debat på Facebook.

Denne gang er det den amerikanske skuespiller Steven Seagal, der har postet billedet med en tilhørende artikel på sin Facebook-profil.

På 20 timer har opslaget fået knap 2500 likes, er blevet delt 229 gange og har høstet hele 1400 kommentarer.

What do you think?

Posted by Steven Seagal on Wednesday, February 3, 2016

- Det her er ulækkert og foruroligende at se... Være nøgen i badet med sin lille pige er noget, han skulle skamme sig over. Jeg kan ikke forstå, at nogle har den her forkerte opførsel. Hvis han vil give sin datter et bad, så lad det være med hans tøj på uden for badekarret eller i det mindste med et par shorts på. For Guds skyld, skriver Doris El-najjar Jeha til opslaget.

Og den kommentar har udløst ikke færre end 59 kommentarer.

- Øh. Der er ikke noget galt i, at en mor går i bad med sin søn, det er okay. Han bader, så enkelt er det. Der er ikke noget beskidt ved det. Hun er jo yngre end fem år. Min søster badede med vores far, og hun blev hverken voldtaget eller forulempet. Hun har et godt og sundt forhold til vores far, skriver Lora Dellinger.

Og Richard Jonas kunne heller ikke dy sig for at kommentere på opslaget. 

- Ideen er kun forkert, hvis du lader syge tanker komme ind i dit hoved.

Et samfundsproblem

Torben Chris lagde i første omgang billedet på sin Facebook-profil tilbage i december, og der gik ikke lang tid, før debatten begyndte herhjemme. Kort efter ramte billedet også de udenlandske medier, der ligeledes tog spørgsmålet op om, hvorvidt det er forkert at gå i bad med sine børn.

Dengang fortalte Torben Chris til TV 2, at han har bidt mærke i, at danskerne tilsyneladende er gået meget hurtigt fra et afslappet forhold til nøgenhed til det, han kalder nøgenforskrækkelse. Selv husker han tiden, hvor der ikke var noget galt i at tage et sommerbillede, hvor ens børn løb nøgne gennem havevanderen.

- Jeg synes, at vi er ved at være der, hvor det er et samfundsproblem. Vi har vuggestuer, hvor mænd ikke må være alene med børnene. Det er som om, at alle mænd bliver gjort lidt pædofile, siger han.

Torben Chris valgte at dele billedet af sig selv og datteren i protest mod den tankegang.

- Problemet er jo, at det er laveste fællesnævner, der bestemmer. Dem, der gerne vil brokke sig, gør det. Og alle os, der skulle være fornuftens stemme, tier stille. Bare det, at jeg bliver kontaktet af Nyhederne viser jo bare, hvor langt ude det er. Er det en nyhed, at en mand går i bad med sin datter.