Emmelie de Forest-sang spillet før: Bliver ikke diskvalificeret

Emmelie de Forests bidrag til årets Melodi Grand Prix er blevet spillet før.

Blandt andet under sangerindens egne koncerter. Men betyder ikke noget for årets konkurrence, har DR nu besluttet.

- Da vi valgte de ti sange var det med ønsket om at få det bedste show. Samtidig med udvælgelsen kom sangskriverne og sagde, at de havde spillet den nogle gange i løbet af de seneste to år. Det blev vurderet, at cirka 3000 publikummer havde hørt den, og det kunne vi ikke se noget galt i. Så vi er glade for, at EBU er enige, siger DRs underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, til BT.

Bag beslutningen ligger den vurdering, at sangen overholder de internationale retningslinjer, som bliver administreret af EBU (European Broadcasting Union). DR har nemlig været i kontakt med EBU, som ikke kan vurdere, om en sang opfylder reglerne, før en given sang har vundet. 

DR har været i kontakt med EBU inden deres beslutning, og på baggrund af det møde valgte de, ifølge BT, at beholde sangen i konkurrencen. 

Sangen 'Never Alone' er skrevet sammen med Rune Westberg og MoZella og skal ikke synges af Emmelie de Forest selv. Det skal Anja Nissen, der er dansk, men har boet hele sit liv i Australien. Anja Nissen deltog i 2014 i den australske udgave af 'The Voice' og vandt, så selv om hun ikke er kendt i Danmark, så er hun kendt 'down under'. 

Det er Anja Nissen, der skal synge Emmelie de Forests sang.
Det er Anja Nissen, der skal synge Emmelie de Forests sang. Foto: Jens Astrup / Scanpix Denmark

Sang er blevet diskvalificeret før

En sang er tidligere blevet diskvalificeret fra det danske Melodi Grand Prix. Det skete så sent som i 2012, hvor Tine Lynggaards bidrag 'Nowhere' var blevet lækket før tid.

Det, vurderede DR, var imod reglerne, og derfor var der kun ni sange med i det danske Melodi Grand Prix det år.

- Vi er meget kede af at måtte diskvalificere 'Nowhere', men alle bidrag til Dansk Melodi Grand Prix skal naturligvis overholde EBU's regler, sagde  DR's underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, dengang til dr.dk

Det var Tine Lynggaards sang 'Nowhere', der blev diskvalificeret i 2012.
Det var Tine Lynggaards sang 'Nowhere', der blev diskvalificeret i 2012. Foto: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix Denmark