Efter sidste års skandale: Smukfest lover Kim Larsen på Bøgescenerne

16x9
Poul Martin Bonde forsikre, at der vil være bedre plads til dette års koncert med Kim Larsen på Smukfest. Foto: Polfoto / Polfoto

Sidste år blev Kim Larsens koncert afbrudt, fordi publikum blev mast og panikkede. I år har festivalen booket Larsen til den største scene.

Smukfest har netop offentliggjort festivalens hovednavne til dette års brag af en fest i Skanderborgs bøgeskov. Musikplakaten rummer store internationale navne som Rihanna, Sia og Sting, mens der er skruet helt op for de folkelige danske bands lige fra Kim Larsen og Gnags til Nik og Jay og Dizzy Mizz Lizzy.

Flere af de danske bands spillede også på festivalen sidste år, og her gjorde festivalen sig en vigtig erfaring. Kim Larsen var åbenbart meget mere populær, end festivalens arrangører lige i første omgang havde regnet med.

Kort efter hele Danmarks troubadour gik på scenen på Rytmehans, der ligger ned til den store badesø, måtte vagter og politi afspærre området, og koncerten blev afbrudt.

- Der er mange mennesker, der gerne vil se koncerten, og det har skabt tryk på. For meget tryk, lød det dengang fra vagchefen ved Sydøstjyllands Politi til TV 2.

Flere koncertgæster panikkede og sagde efterfølgende, at der var blevet presset utrolig meget.

'Jeg har ALDRIG oplevet en så dårlig planlagt koncert som den Kim Larsen jeg med nød og næppe er sluppet ud fra på Rytmescenen..,' skrev en ærgerlig festivalgæst på Smukfests Facebook-side lige efter koncerten.

Du kan se et lille sammenklip af de mange kunstnere, som Smukfest har præsenteret i dag nedenfor.

Line-up på Smukfest 2016

Endelig er dagen kommet, hvor vi kan løfte sløret for programmet på Smukfest 2016. Her er 70+ navne, så absolut hovedparten af det endelige line-up. Der er masser at glæde sig til – kom så, august!

Posted by Smukfest on Tuesday, January 26, 2016

Garanterer nye rammer

I forbindelse med offentliggørelsen af de mange bands og kunstnere på dette års Smukfest, spurgte TV 2 festivalens talsmand, om de i år havde taget højde for, at rigtig mange festivalgængere gerne vil se Kim Larsen spille. Svaret lød således:

- Han kommer til at spille på Bøgescenerne i år. Det vigtige i det her er jo, at vi har brugt mange kræfter på at omdanne vores område dernede, så vi laver et nyt område med flere indgange.

- Det var jo en situation, som vi selv var enormt kede af, så vi har arbejdet meget på det, og folk vil opleve et helt nyt område dernede, siger Poul Martin Bonde.

To fejl på to dage

Dagen efter Kim Larsens koncert skulle Gnags spille på selvsamme scene, og her havde festivalen formentlig også fejlberegnet, da der igen blev lukket af for store menneskemængder, der ville se koncerten. I mens var der halvtomt foran Bøgescenen, hvor Folkeklubben spillede for væsentligt færre mennesker. Festivalens talsmand Poul Martin Bonde erkendte dengang, at man igen havde taget fejl af, hvad publikum ville høre. 

Det er endnu ikke offentligjort, hvilken scene Gnags skal spille på i år, hvor de kan fejre 50 års jubilæum. Men på Smukfests hjemmeside skriver de:

'Det er et jubilæum, vi ser frem til at være en del af på Smukfest, hvor Gangs så mange gange gennem årene har sat bøgetræerne i swingninger.'

Vi glæder os. Håber I kommer og holder en fest sammen med os på SmukFest 2016.

Posted by GNAGS on Tuesday, January 26, 2016

Festivalen vil løbende offentliggøre de sidste navne. Indtil videre er lidt over 70 navne offentliggjort. Heriblandt Velvet Volume, Christopher, TopGunn, Turboweekend, Lars Lilholt Band, Fallulah, Pede B, Cisilia, Djämes Braun, Dúné, Katinnka, Choir of Young Believers, Love Shop, Zididada, D/troit, Marvelous Mosell og Lis Sørensen.

Smukfest finder sted i Skanderborgs bøgeskov fra den 3. til den 7. august, og der er som før nævnt udsolgt af partoutbilletter, men stadig endagsbilletter, som bliver sat til salg 2. februar klokken 10.00.

Disse kunstnere spiller på Smukfest 2016
Disse kunstnere spiller på Tinderbox i 2016
Disse kunstnere spiller på NorthSide i 2016
Disse kunstnere spiller på Roskilde Festival i 2016