Dirty Dancing: Hemmeligheden om løftet

16x9

Rigtig mange forbinder den legendariske dansefilm Dirty Dancing med det ikoniske løft, hvor hovedrolle-indehaveren Jennifer Grey svæver yndefuldt over Patrick Swayze. 

I dag, 28 år efter at filmen udkom, afslører Jennifer Grey, at løftet på ingen måde var øvet igennem. 

- Åh gud, nej! Jeg gjorde det kun den ene dag, vi skød scenen. Jeg øvede det aldrig og har aldrig gjort det siden, siger den i dag 55-årige skuespiller til The Mirror.

Siden løftet blev uddødeliggjort i filmen fra 1987, har adskillige mennesker forsøgt at rekonstruere løftet. Til det siger Jennifer Grey: 

- Jeg ved ikke, hvordan alle disse mennesker har modet til at kaste sig selv ind i armene på nogen andre end Patrick Swayze. Det er sindssygt.

Foto: Polfoto

'Dirty Dancing' tog hele verden med storm, da den udkom, og sangene 'Hungry Eyes' og 'Time of My Life' røg hurtigt op i toppen af hitlisterne. I filmen spillede Jennifer Grey rollen som den uskyldige Frances 'Baby' Houseman, der bliver forført af danseren Patrick Swayze. Han lærer hende at danse, og det kulminerer med det legendariske løft, der lykkes til sidst.

Jennifer Grey holder stadig sine dansekundskaber ved lige, men hvis man håber på en dag at få lov til at genopleve hende udføre løftet igen, så bliver man skuffet.

- Det er en dødssejler. Man må gerne nyde det og se det om og om igen, men bed mig aldrig om at gøre det igen, for jeg er for gammel. Jeg har en familie og ønsker at leve længere, siger hun spøgefuldt.  

Jennifer Grey blev verdensberømt for rollen som 'Baby', som siden da har klæbet til hende. Det er aldrig rigtig lykkedes hende at bryde igennem med andre roller, men hun bliver aldrig træt af at tale om rollen som 'Baby'. 

- Kun et fjols ville blive træt af at tale om en film, som har frembragt glæde hos så mange mennesker i alle de år. Det ville være utaknemmeligt. Sådan er jeg ikke, og jeg bliver stadig rørt til tårer, når jeg hører musikken, fortalte Jennifer Grey ved et jubilæumsevent i Los Angeles for tre år siden.

Patrick Swayze og Jennifer Grey bevarede deres venskab efter optagelserne til 'Dirty Dancing'. Da Patrick Swayze døde af kræft i 2009, fik det Jennifer Grey til at værdsætte livet endnu mere.  

- Jeg er lykkelig og taknemmelig for at være i live. Vi ved ikke, hvor lang tid vi har tilbage, så man bør få så meget glæde ind i sit liv som muligt, sagde hun dengang til The Mirror.