Tårevædet TV 2-vært overrasket af kollegaer: Ville ikke græde på tv

Se 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY

Fredag morgen takkede tv-værten Stéphanie Surrugue efter ti måneder af som morgenfrisk vært på 'Go' morgen Danmark' – og det lykkedes i dén grad redaktionen på programmet at overraske hende på den sidste arbejdsdag.

- De havde sat research-kræfter af til at lave en historie, som slet ikke skulle bruges. De vidste, at hvis jeg opdagede et hul i programoversigten, så ville jeg måske forvente, der ville blive et eller andet. Men de løj altså for mig, og pludselig var der et sammenklip med min tid på programmet klar. De tog virkelig røven på mig for at sige det på godt fransk, siger Stéphanie Surrugue til TV 2.

Læs også: Vildt grineflip i Go' Morgen Danmark: Ikke til at holde i munden

Sidst i programmet overraskede medværten Morten Resen og resten af redaktionen desuden Stéphanie Surrugue med champagne og Sarah Bernhardt-kager, som er hendes helt store favorit, hvilket fik den ellers erfarne tv-vært til at snøfte gevaldigt på direkte tv.

- Det byder mig meget imod, at man skal græde på tv. Herregud, jeg er bare journalist, og jeg synes, det er lidt upassende, at der skal være sådan noget halløj. Men jeg blev virkelig rørt, og tårerne begyndte da også at trille, da kameraerne var slukkede. Hele dagen har været meget følelsesladet, for 'Go' morgen Danmark' er en af de bedste arbejdspladser, man kan ønske sig. Alle medarbejdere er i samme båd, og vi er rystet sammen på en måde, jeg aldrig har oplevet nogle steder før. Hold kæft, hvor jeg kommer til at savne dem, siger Stéphanie Surrugue.

Læs også: Ups, Morten Resen siger frækt ord i stedet for Fifa

Se Stéphanie Surrugues sidste hilsen til 'Go' morgen Danmarks' seere i klippet øverst og se klippet med højdepunkter fra hendes tid som vært på programmet i klippet her.

På glatis i køkkenet
For den 38-årige journalist og tv-vært, der sidste år blev kåret som 'Årets kvindelige tv-vært' ved Copenhagen TV Festival, har det på mange måder været udfordrende at skifte de vante rammer i studiet hos 'Kulturen på NEWS' ud med de bløde sofaer i 'Go' morgen Danmark'.

Læs også: Stéphanie Surrugue: Min vildeste TV 2-oplevelse

- Det har været meget sværere, end jeg havde regnet med, og der ligger virkelig mange timers forberedelse bag et program. Bare fordi 'Go' morgen Danmark' har et let udtryk, betyder det ikke, at arbejdet bag også er let. Historierne er gennemresearchede, og kilderne er valgt nøje ud, og det er en særlig kunst at kunne komme rundt om så forskellige områder som udenrigspolitik over organdonation til børn, der bager kager, i ét program, forklarer Stéphanie Surrugue og indrømmer samtidig, at hun har haft særligt ved at skulle interviewe programmets kokke.

- Jeg vidste godt på forhånd, at madlavning ikke er min stærke side, og jeg har virkelig været på glatis et par gange, når jeg har skullet interviewe kokkene, som ellers har været meget pædagogiske, siger hun med et grin.

Ny bog på vej
Blandt de største oplevelser, Stéphanie Surrugue har haft i sin tid som vært på 'Go' morgen Damark', har blandt andet været dækningen af terrorangrebet mod det franske magasin Charlie Hebdo i januar, dækningen af Oscar-showet i februar – og ikke mindst at have interviewet forsangeren i TV-2, Steffen Brandt, flere gange.

- Jeg var totalt starstruck første gang, jeg skulle interviewe ham. Jeg elsker TV-2 og Steffen Brandt, og det har været helt urealistisk at sidde ved siden af ham, når han har siddet og jammet på sin guitar, siger hun.

Læs også: Louise Wolff klar til 'Go' morgen': Jeg skal nok begå fejl

Selvom vækkeurene – i flertal, for hun har nemlig tre – ikke fremover ringer midt om natten og vækker Stéphanie Surrugue, betyder det ikke, at hun kan sove længe de kommende måneder. Der bliver nemlig ikke slet ikke tid til at holde ferie.

I stedet skal sommermånederne bruges på at skrive en ny portrætbog om den amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford.

- Jeg har gået og arbejdet på bogen siden februar og har blandt andet interviewet hans venner og familie, ligesom jeg også har skullet researche en del på amerikansk politik og hele "Obama-æraen", som Rufus Gifford har været med til at finansiere. Nu skal jeg endelig i gang med at skrive, så jeg trækker stikket de næste to måneder og burer mig inde i blandt andet Spanien og Skagen for at kunne koncentrere mig om at skrive som en vanvittig, siger Stéphanie Surrugue.

Stéphanie Surrugue vender tilbage på TV 2 den 1. september.

Se klippet, hvor Stéphanie Surrugue og ernæringsekspert Michelle Kristensen får grineflip i 'Go' morgen Danmarks' køkken, her.