Se den her: Traileren til filmen om Danmarks EM-sejr

I dag, fredag den 26. juni, er det præcis 23 år siden, John 'Faxe' Jensen og Kim Vilfort scorede to drømmemål ved EM-finalen i fodbold og sikrede hele Danmark den eftertragtede titel som europamester.

Læs også: Her er den nye Klovn-plakat: Casper og Frank i vovet positur

I den anledning har selskabet SF Film, der står bag filmen om den store, danske sejr udgivet traileren til 'Sommeren 92', der muligvis kan gå hen og blive et af efterårets helt store biografhits herhjemme.

Filmen, der er instrueret af Kasper Barfoed, handler om fodboldlandsholdets vej til den overraskende sejr og ikke mindst de interne konflikter og personlige udfordringer, spillerne på holdet og træner Richard Møller Nielsen måtte håndtere i forbindelse med slutrunden.

Læs også: Top 5: Film du ikke må gå glip af denne sommer

Blandt de utallige skuespillere i filmen ses Ulrich Thomsen som Richard Møller Nielsen, Mikkel Boe Følsgaard som Kim Vilfort og Allan Hyde som Flemming Povlsen. 

Se oversigten over hvem der spiller hvem ved at klikke på billedet her.


Sejren bragte danskerne sammen
SF Film skriver i pressemeddelelsen selv om filmen:

- De fleste af os kan huske præcis, hvad vi lavede dén dag, den sommer i ’92, hvor lilleput-nationen Danmark med fightervilje og sammenhold slog alle de store nationer og tog det eftertragtede EM-trofæ med hjem. Spillefilmen 'Sommeren '92' er fortællingen om én mands kamp for at samle et hold med masser af egoer og personlige udfordringer. En kamp, som gør os klogere på de mennesker, der blev Danmarks nye helte og fik en hel nation til at rykke en lille smule tættere på hinanden. 

Læs også: Dansk instruktør bekræfter: Skal lave Stephen King-film

Ud over en lang række af landets største mandlige skuespiltalenter i rollerne som de mange landsholdsspillere kan man også opleve Julie Zangenberg, Lene Maria Christensen og Birgitte Hjort Sørensen i rollerne som henholdvis Annette Jensen, Jonna Møller Nielsen og Minna Vilfort.

'Sommeren '92' får premiere den 27. august - se plakaten til filmen her.