Fem kendte der holder fastelavn hver dag

16x9
Aura Dione er en af de danske kendisser, der virkelig giver den gas med klæderne. Foto: Ursula Duren, Ida Guldbæk Arentsen, Thomas Peter / Scanpix

Hvorfor ikke holde fastelavn hver dag?

Fastelavn er den danske tradition, som vi fejrer ved at klæde os ud, slå på en tønde og spise slik, indtil vi får sukkerchok.

Traditionen er måske mest forbeholdt børn, der skal se nuttede ud på mors og fars Instagram. Men voksne mennesker benytter også anledning til at skeje lidt ud, hvis der er en festlig anledning.

Men hvorfor er kostumer forbeholdt fastelavn? 

Vi har fundet fem kendisser, der blæser på de sociale normer og traditioner - og tilsyneladende fejrer fastelavn, når de har lyst eller bare hver dag.

Aura Dione

Aura Dione er en af de danske kendisser, der virkelig giver den gas med klæderne. Foto: Ursula Duren, Ida Guldbæk Arentsen, Thomas Peter / Scanpix
Den danske sangerinde Aura Dione ligner typen, der virkelig elsker fastelavn, men blæser på konventionerne. Hver dag er fastelavn for Aura Dione, hvad enten hun står på scenen, eller går rundt blandt pøblen.
Her ser du hende henholdsvis som skib, den hvide Bob Marley og Ghita Nørbys rosenhave.

Johnny Depp

Johnny Depp til venstre og Jeo Perry, der er guitarist i Aerosmith til højre. Foto: TORU HANAI / Scanpix Denmark
Skuespiller Johnny Depp har altid givet den lange midterfinger til resten af verden. Derfor insisterer han også på at trodse tidens tendenser, når han hver dag hopper i læder og laser for at ligne en noget i retningen af en hjemløs pirat.

Sofie Linde

Sofie Linde ser godt ud - uanset hvad hun smider på. Foto: Martin Sylvest, Niels Meilvang / Scanpix
Den skønne tv-vært Sofie Linde blæser også på, at fastelavn er forbeholdt slutningen af februar ud fra hendes unikke outfits at dømme.
Her ser du hende som henholdsvis kolonihavegardin, sovetryne og en Jersey-ko. Heldigvis ser alt fremragende ud på den talentfulde vært.

Ghita Nørby

Ghita Nørby på besøg hos Dronningen med sin mand. Foto: Martin Sylvest / Scanpix
Den folkekære skuespiller Ghita Nørby har også en sans for hverdagsdramatik. Og hun misser ikke en anledning til at gøre noget ud af sit outfit.
Her ser du hende i det omtalte moderkageoutfit, som hun bar, da hun var på besøg på slottet. Ghita tog i den grad spotlyset den aften.

Thomas Helmig

Thomas Helmig funkler virkelig på scenen. Foto: Axel Schütt / Scanpix Denmark
Aarhusianske Thomas Helmig har sine sine inkognito-dage, hvor han bare ligner alle andre - men mest Marie Kay. Og så er der de dage, hvor han skal på scenen. 
Der sker nogle gange som en fra The Beatles, andre gange som Elvis. På billedet herover har han valgt en lidt alternativ rollemodel - nemlig den socialdemokratiske politiker Christine Antorini.