ZULU Comedy: Han er en af landets dygtigste skuespillere - og spiller ofte filmens dummeste

Og vi har plottet skuespillerens mest tossede roller ind på en tumpeskala fra 'helt væk' til 'okay almindelig'.

Han er kendt som en af landets mest anerkendte skuespillere. Men modsat andre seriøse skuespillere, så har Nikolaj Lie Kaas en voldsom forkærlighed for at spille den dummeste mand på det store lærredet. 

ZULU viser 'Solkongen'

Torsdag aften klokken 21.00 kan du se 'Solkongen' på TV 2 ZULU, hvor Nikolaj Lie Kaas spiller den der velkendte tumpede type.

ZULU har undersøgt den side af Lie Kaas lidt nærmere og dykket lidt ned i hans lange og brede CV.

Her viser det sig, at Nikolaj Lie Kaas har spillet rollen som tosse ualmindelig mange gange, siden han havde sin første store rolle i Lars von Triers 'Idioterne' i 1998.

- Nikolaj er en ekstremt dygtig skuespiller, der også har også spillet masser af seriøse roller. En del af ham synes helt sikkert, at det er pissesjovt at spille de lidt mere hjernedøde roller, lyder det fra film- og serieekspert Frederik Dirks Gottlieb, der er stor fan af Nikolaj Lie Kaas, når han er allerdummest.

Dumhed kræver intelligens

Rollen som Jeppe i 'Idioterne' var en seriøs rolle, men noget tyder på, at den har lagt kimen til resten af hans komiske karriere, hvor han mere eller mindre har fået lov at udfolde sin indre 'idiot' i film som 'Blinkende Lygter', 'De Grønne Slagtere' og 'Solkongen'.

Frederik Dirks Gottlieb mener slet ikke, at det er tilfældigt, at Nikolaj Lie Kaas bliver castet til den slags roller. 

Kort om Nikolaj Lie Kaas

Født i 1973. Derfor er han 43 år gammel.

Søn af den legendariske Preben Kaas.

Debuterede i 'Drengene fra Sankt Petri' i 1991.

Har været vært for ZULU Comedy Galla tre gange i 2009, 2011 og 2012.

- Men skal ikke undervurdere, hvor stort et talent det kræver at spille de her roller. De kræver et unikt skuespilstalent og stor intelligens. Comedy-genren er totalt undervurderet i forhold til, hvor svært det er at spille de her roller, men det kan Nikolaj, siger Frederik Dirks Gottlieb. 

Fra 'helt væk' til 'okay almindelig'

Nikolaj Lie Kaas har gennem sin karriere spillet dum på helt utrolig mange måder. I 'De Grønne Slagtere' indtager han ikke mindre end to roller. Men særligt i rollen som Eigil går han planken helt ud som mentalt handicappet eller 'hjerneskadet', som han selv formulerer det. 

Herunder kan du se, hvorpå tosseskalaen fra 'helt væk' til 'okay almindelig' hans roller har fordelt sig gennem karrieren:

Nikolaj Lie Kaas har bevæget sig lidt op og ned på tosseskalaen i løbet af sin karriere som skuespiller.
Nikolaj Lie Kaas har bevæget sig lidt op og ned på tosseskalaen i løbet af sin karriere som skuespiller. Foto: Presse

Og alligevel scorer den danske skuespiller også rigeligt med seriøse roller. 

- Folk synes, det er sjovt at se denne her flotte mand spille de her fladpandede roller. Og der er faktisk kun enkelte skuespillere, der kan gøre det. Det er en sjov kontrast. Channing Tatum er en anden, der også kan gøre det, siger Frederik Dirks Gottlieb

Faktisk synes filmeksperten, at Nikolaj Lie Kaas ofte er bedst, når han spiller den der lidt tilbagestående type.

- Jeg synes faktisk, at hans personlighed og talent er tydeligere i de her sjove roller. Han er helt sin egen. Han minder ikke om andre. Og netop fordi han er en dygtig skuespiller, så har hans tossede karakterer ofte et dybere lag, siger Frederik Dirks Gottlieb.