Sonnys kone er ikke helt normal - til gengæld får han lov at sætte Mulle i den elektriske stol dagligt

Mulle Skouboe er en ordentlig mundfuld, hvis du spørger hendes mand Sonny Skouboe. Men det har intet med hendes handicap at gøre.

Mulle Skouboe er spastiker. Men hun har aldrig haft problemer med at score. Også fyre uden et handicap.

Det kan hendes mand Sonny Skouboe bekræfte.

- Der er nogle, der spørger mig, om jeg har valgt Mulle for at være sikker på, at min dame ikke løber nogle steder. Så plejer jeg bare at svare, at så er det i hvert fald den forkerte spasser, jeg har valgt. For hun har muligheder nok, siger Sonny Skouboe, der heldigvis ikke er jaloux anlagt.

Mere om spastisk lammelse

Opstår ofte hos babyer, der er for tidligt født eller ikke har fået ilt til hjernen under fødslen, som permanent skade på en umoden hjerne.

Et manglende signal fra hjernen gør, at musklerne ikke kan slappe af og bevæge sig normalt. Musklerne er derfor konstant er i forhøjet spændingstilstand, hvilket gør dem stive. Symtomer er pludselige bevægelser og muskelsammentrækninger

Med tiden bliver musklerne for korte, hvilket resulterer i en fejlvridning af ledene, hvorfor cirka 15-20 procent får brug for en kørestol.

Sonny Skouboe har ikke et handicap ligesom sin kone. Det har parret fælles datter Natasha samt Mulles ældste datter Jasmin heller ikke.

Jeg synes, hun så gevaldig sød ud - og jeg valgte at give hende et kys lige foran hendes mand.

Sonny Skouboe

Generelt lader det ikke til, at Mulle Skouboes handicap fylder specielt meget i den lille familie, selvom hun skal have hjælp til stort set alt, fordi hun er bundet til en kørestol.

Lige nu medvirker Mulle Skouboe i ZULU-programmet 'Hvem er spasseren nu?', hvor fem af danmarks sjoveste personer med handicap tager pis på alle os andre.

Den jyske version af 'Familien fra Bryggen'

Mulle Skouboe kan ikke lave mad. Hun kan ikke gå på toilet selv - og hun kan heller ikke køre bil. Det har den 29-årige en hjælper til. Men det afholder ikke familien fra at tage på eventyr fra den ene dag til den anden.

- Vi er meget spontane. Og Mulles handicap gør, at der er lidt mere planlægning, men det afholder os ikke fra at køre en tur til Tyskland, hvis vi pludselig får lyst til det, siger Sonny Skouboe.

I det hele taget beskriver både Mulle og Sonny Skouboe deres familie som sjovere end de fleste andre familier. Og det er ifølge parret også det, der adskiller dem mest fra andre familier.

- Vi er en lille smule a la 'Familien fra Bryggen'. Vi har joket med, at vi så må være 'Familien fra Pindstrup', fordi når folk ser os udefra, så siger de "det er en gal familie det her". Vi er et galehus, men vi har det også sjovt, griner Mulle Skouboe, mens hun mere eller mindre frivilligt slår ud i luften af begejstring.

Mødtes hos eksmanden

Mulle og Sonny Skouboe mødtes første gang hos Mulle Skouboes eksmand Jimmy. 

- Jeg synes, hun så gevaldigt sød ud, og jeg valgte at give hende et kys lige foran hendes mand. Det resulterede så i, at hun ikke måtte komme med ned til mig mere, fortæller Sonny Skouboe.

Jeg er ikke døv, bare fordi jeg sidder i en kørestol!

Mulle Skouboe

Det var dog først tre år senere, at Sonny Skouboe fulgte op på sin indskydelse og inviterede Mulle Skouboe på en date. Der var lige en mand, der skulle skubbes ud af billedet først.

- Du kyssede mig i elevatoren, og jeg blev så glad, at jeg fik endnu flere spasmer, så jeg jordede direkte ind i elevatordøren, da jeg skulle ud. Jeg kunne slet ikke styre mine armbevægelser, fortæller Mulle Skouboe.

Fik tilbudt en slikkepind

Sonny Skouboe møder indimellem folk, der undrer sig over, at han valgte at gifte sig med en kvinde med handicap. Det er dog kun lige indtil, de møder hans udkårne.

- Jeg fortalte mine venner, at jeg havde fundet én, der var multispasser. Det troede de ikke på, så jeg viste dem et billede. Og så synes de jo faktisk, at hun så godt ud, siger Sonny Skouboe, og Mulle Skouboe supplerer:

- Og så lagde jeg dem ned én efter én. Ikke på den perverse måde altså.

Reaktionerne er værre ude i virkeligheden, hvor parret ofte møder en mur af fordomme. Mulle Skouboe oplever ofte, at ekspedienter og butikbestyrer i det hele taget taler hen over hovedet på hende.

- Så sent som i går var vi ude af shoppe - min hjælper og jeg. Og så spørger ekspedienten min hjælper, om jeg bruger størrelse small: "Hallo, jeg sidder lige her", siger Mulle Skouboe.

Jeg får lov at sætte min kone i en elektriske stol.

Sonny Skouboe

Hun er også engang blevet tilbudt en slikkepind i et supermarked. Den tog hun bare imod. Det værste er dog, ifølge hende selv, når folk råber til hende.

- Jeg er ikke døv, bare fordi jeg sidder i en kørestol!

Sex er intet problem

Parret lavede for nogle år siden en fotoserie 'Projekt Ligelyst', der skulle afmystifisere nogle af de spørgsmål og fordomme, der er om handicappede og sex. Sammen poserede de uden tøj i den gode sags tjeneste. 

Og i sengen er der tilsyneladende intet, Mulle Skouboe ikke kan gøre. Generelt har Mulle Skouboe slet ikke problemer med at tale om sex. Og det var noget af det, Sonny Skouboe faldt for.

Ifølge Mulle Skouboe naturligvis.

- Grunden til, at du valgte mig, var, at jeg var tilpas rapkæftet til at lukke munden på dig, griner Mulle Skouboe.

Mulle Skouboe har et handicap. her fortæller hun, hvad hendes mands største handicap er.

- Jeg plejer at sige, at jeg er den eneste mand, der, når han er lidt muggen på sin kone, får sit helt store ønske opfyldt. Jeg får lov at sætte min kone i en elektriske stol, lyder det skarpt tilbage fra Sonny Skouboe.

Se Mulle Skouboe teste danskernes konfliktangst i videoklippet herunder, hvor hun leger vikarierende frisør.

Mulle Skouboe er spastiker. Her tester hun danskernes berøringsangst med handicappede som vikarierende frisør.