Fem mor-typer, man helst IKKE vil ses med ude i byen

Mor er den bedste i verden. Men indimellem er hun også den mest irriterende i verden.

Du kan ikke vælge din mor og du har kun én af slagsen. Derfor bliver du nødt til at gøre dig umage for at komme ud af det med din mor – og selvom I slet ikke deler samme synspunkter.

I mandagens afsnit af ’Simon Talbots Sketch Show’ laver komikeren satire på sine forældre. Talbots forældre hører nemlig til mindretallet. Hans mor er Jehovas Vidne, hvilket tilsyneladende gør hende lidt tungere at danse med end andre tunge mødre. Mens far Talbot er fra Irland, og sjældent til meget hjælp for sønnemand.

Det giver os en skøn anledning til at summe lidt over mor-typer, der er mere pinlige, overentusiastiske og omklamrende end de fleste. Dem får du herunder.

Fem pænt irriterende mor-typer

Den forprogrammerede robot-mor

Anders Matthessen var spot on, da han skabte mor Beate fra dukkefilmen ’Terkel i knibe’.
Der er her tale om mor-typen, hvorfra det er meget svært at hente nogen form for konstruktiv hjælp. Denne mor er som forprogrammeret med en række standardsvar, der ofte er direkte upassende i en given situation. Derudover er hun decideret skadelig at opholde sig i nærheden af, da denne type ofte kæderyger, for at håndtere sin trivielle tilværelse. 

Den belastende fodboldmor

Den tidligere præsidentkandidat Sarah Palin er indbegrebet af soccer-mum - den virkelig irriterende version. Foto: Scanpix Denmark
Soccer-mum er egentligt en amerikansk betegnelse for mødre, der altid dukker op til ungernes fodboldkampe. Egentlig ikke en dårlig ting. Desværre er soccer-mums mere end almindeligt involveret i alle aspekter af deres børns liv. Det er mødrene, der resolut skal stå og dirigere hele fodboldholdet fra sidelinjen, selvom hun aldrig selv har rørt en fodbold. Fodboldmoderen er også hende, der altid overpræsterer til alle sociale arrangementer. Det er hende, der laver en lagkage i Minnie Mouse-fondant til klassens time. 

Den pinlige mor

Den pinlige mor findes i virkeligheden lidt i alle mødre, for man vænner sig aldrig helt til at se sin mor ude af sine vante mor-rammer. Men den meget pinlige mor er hende, der simpelthen ikke forstår sig på unge mennesker - selvom hun er topmotiveret for at være en cool mor. Lidt som Mette Horn i filmserien 'Max Pinlig'. Hun gør jævnligt brug af ungdommelige udtryk, som ’fedt’ eller ’fuck’ – og hun kan endda finde på at bestille en ’sex und the beat’, når hun går på café. 

Den overperfektionistiske speltmor

Speltmoderen er den moderne mor, som folk elsker bitche over fra tid til anden. Speltmoderen er nemlig perfektionist – og dem er vi jo alle sammen lidt misundelige på inderst inde. Derudover er hun karakteriseret ved, at gå lidt for meget op i det damebladene skriver. Hvis ’Vi med børn’ (eller hvad de nu hedder) dikterer, at dit barn får en bedre holdning, hvis man taper det fast til et bræt, så bliver barnet spændt op på et bræt. Du finder hende i specialforretningerne, hvor hun bruger en formue på at shoppe økologisk tøj uden farvestoffer og farver i det hele taget. Eller i avisspalterne, hvor hun altid har en mening om, hvordan andre opdrager deres børn.

Den omklamrende mor

Ord er ikke nødvendige. Videoen taler ret meget for sig selv.