Kultkok er med i 'Vild med dans'

16x9
Umut Sakarya bytter kokkeforklædet ud med en danseskjorte til efteråret. Foto: TV 2/Nordisk Film TV

Umut Sakarya er ekspert i flæsk og brun sovs. Han går efter en sejr i 'Vild med dans'.

Den 28-årige kok og restauratør Umut Sakarya er blevet kaldt "dansk gastronomis nye superstar" for sine evner inden for det klassiske mormorkøkken.

Snart kaster han sig ud i noget helt nyt, for til efteråret skal han være med i 'Vild med dans'.

- Jeg elsker at danse. Jeg går op i det, men jeg har aldrig gjort noget ved det, siger kokken, der sammen med sangeren René Dif vandt madlavningsprogrammet 'Masterchef' i 2015.

Da han var lille, prøvede han russisk folkedans, men ellers begrænser Umut Sakaryas erfaring sig mest til spontane sving med hofterne i festligt lag.

- Det er op på en sofa med champagne i hånden, lyder det.

Umut Sakarya

28 år

Restauratør og kok

Flyttede som 13-årig fra Tyrkiet til Odense med sin mor og bror

Udlært kok på Skovshoved Hotel

Åbnede som 24-årig 'Grisen' på Nørrebro, der stod bag 'Danmarks bedste bøfsandwich' to år i streg

Indehaver af de københavnske spisehuse Guldkroen, GuldToGo og grillbaren Guldgrillen

Vandt i 2015 'Mig og min kok - Masterchef' sammen med René Dif

Kendt fra DR3-serien 'Tyrkersvin'

Der er særligt én ting, den bramfri kok glæder sig til at blive kastet ud i: dans med attitude.

- Jeg vil gerne lære 'latinodans'. Det, tror jeg, vil være lige mig. Det er stramt tøj, og det er lidt mandigt. Så klapper man med hænderne, og der skal være flammer og alt muligt, siger han.

Vil bygge flæskeimperium

Fællesnævneren for Umuts madlavning er det klassiske køkken. Herunder retter som stegt flæsk, wienerschnitzel, tarteletter og flæskestegssandwich med masser af brun sovs.

Han har en ambition om at bygge et såkaldt "flæskeimperium", hvilket man har kunnet følge i DR 3-programmet 'Tyrkersvin'.

Kokken Umut Sakarya har blandt andet lavet denne enorme bøfsandwich med strudsespejlæg på otte kilo til tv-værten Mikkel Kryger i 'Go' morgen Danmark'.

Nu kan han se frem til et travlt efterår. Umut Sakarya står bag tre københavnske madsteder, og udover en plads som nydanser i 'Vild med dans' åbner han også et brunt værtshus til august.

Derfor regner han med, at den står på dansetræning om dagen, og så går aftenen med at hjælpe til med serveringen.

Kan godt lide det ekstreme

Umut Sakarya beskriver sig selv som et stort konkurrencemenneske, og derfor har han tænkt sig at gå hele vejen i 'Vild med dans'.

- Hvis der er noget, jeg elsker i livet, så er det at måle pik. For at se, hvem der er bedst. Jeg kommer til at gå all in. Der bliver ikke noget: ”Det var hyggeligt at være med". Jeg deltager for at vinde det.

Som 13-årig kom Umut Sakarya til Danmark fra Tyrkiet med familien. Som 18-årig prøvede han svinekød for første gang, da han var kokkeelev, og han blev vild med smagen. Nu arbejder han på sit 'flæskeimperium'.
Som 13-årig kom Umut Sakarya til Danmark fra Tyrkiet med familien. Som 18-årig prøvede han svinekød for første gang, da han var kokkeelev, og han blev vild med smagen. Nu arbejder han på sit 'flæskeimperium'. Foto: Privatfoto.

Samtidig vil han gøre det på sin egen måde. Også hvis det i sidste ende koster ham titlen.

- Jeg kan godt lide ekstreme ting. Det må ikke være ligegyldigt. Hvis man taber, så skal man tabe stort. Jeg vil hellere satse, end jeg vil være sikker, siger han.

Læs mere om alle 'Vild med dans'-deltagerne lige her.

Se 'Vild med dans' på TV 2 til efteråret.