Delte meninger om 'X Factor'-deltagers forvandling: - Det bliver for vildt

Blachman var begejstret, men podcastpanelet mener, at Ankerstjerne vælger sange, der ikke tager højde for, hvem 16-årige Benjamin Rosenbohm er.

Fredag aften så Danmark en ny side af Benjamin Rosenbohm på 'X Factor'-scenen. 

Håret var trimmet, guitaren var væk, og det samme var de briller, han altid har på.

I stedet indtog den 16-årige deltager fjerde liveshow med 'Fifty Shades of Grey'-hittet 'Earned It', og det fik Thomas Blachman til at udbryde: 

- Fedt, at I seksualiserer dig lidt her. Det er jeres bedste ting so far. 

Men det var dog ikke opfattelsen hos et enigt podcastpanelet i 'X Factor - Dagen Derpå'.

Her gav sangvalget anledning til en diskussion af, hvorvidt Ankerstjerne og hans team gør Benjamin til noget, han ikke er. 

Sang giver forkerte associationer

Særligt tv-vært Ane Cortzen, der var en af dagens to gæster, mente, at 'Fifty Shades of Grey'-sangen var forkert til den 16-årige deltager, på trods af at han i hendes øjne fremførte den godt. 

- Hvis du hører den her sang, ser du 'Fifty Shades of Grey' for dig, og så får du alle de her associationer til sm-sex og alt det der, som virkelig ikke passer på Benjamin, sagde hun. 

Samtidig pegede Ane Cortzen på, at hun som seer har fulgt Benjamin Rosenbohm hele vejen i 'X Factor' og føler, at hun kender ham. 

- Når han står ved siden af Sofie og tager imod kommentarerne, så er han en helt ung, uskyldig dreng. Og han er dejlig, som han er, og enormt talentfuld. Men han kan ikke bære hele den vestlige verdens husmor-sexbibel på sig, konstaterede hun. 

- Det der spænd bliver simpelthen for vildt. 

Glemmer personen

Podcastens faste 'X Factor'-ekspert, Bjarke Charlie Serritslev, var heller ikke imponeret over sangvalget.

Han mener, at Benjamin Rosenbohm i løbet af de seneste liveshows har sunget sange om emner, han ikke har alderen til at synge om. Eksempelvis om hvordan det er at gennemgå en skilsmisse.

Det er vigtigt at udforske forskellige sider af min musikalitet, min menneskelighed og mig selv

Benjamin Rosenbohm

- Man prøver at finde nogle sange, som teknisk passer til hans stemme, og det tror jeg man fokuserer for meget på, for man får ikke Benjamin som person med. Det er, som om vi bevæger os længere og længere væk fra hans kerne, sagde han. 

Bjarke Charlie Serritslev så i stedet gerne, at Benjamin prøvede kræfter med den amerikanske singer-songwriter Jason Mraz. 

Benjamin: Afveksling er vigtig

Derudover blev det både af Blachman og podcastpanelet bemærket, at Ankerstjerne valgte at lade Benjamin gå på scenen med en sang, som er blevet sunget på 'X Factor'-scenen en gang før.

Nemlig af Citybois i ottende sæson, der løb over skærmen i 2015. 

Ankerstjerne og Benjamin Rosenbohm valgte dog at holde fast, selvom de blev klar over sammenfaldet få dage inden fredagens liveshow. 

- Vi blev enige om, at det var for vigtigt, for cool og for optur, det vi havde gang i. Og at vi var sindssygt stolte af det, lød det fra Ankerstjerne efter fredagens show. 

Her satte Benjamin Rosenbohm også selv ord på sin forvandling og beskrev det som en god afveksling. 

- Jeg tror, noget af det mest vigtige ved det her program er, at det ikke bliver kedeligt. Så det er vigtigt at udforske forskellige sider af min musikalitet, min menneskelighed og mig selv, sagde han og understregede, at det både handler om at variere hans udseende og den musik, han spiller. 

Afstemning

Se eller gense fjerde 'X Factor'-liveshow på TV 2 PLAY