Det så du ikke på tv - Patrick rørt efter exit

Seks deltagere blev til fem i fredagens liveshow.

Tredje gang i farezonen blev den sidste for Patrick Smith. Ankerstjernes unge deltager er ude af ’X Factor’.

Den 18-årige spillemand kæmpede mod Oh Lands pigegruppe Echo, og her spillede han sin egen sang, som imponerede dommeren Thomas Blachman. Men det var ikke nok til at sikre ham en plads videre i programmet. 

- Det bliver ikke bedre end de første otte takter af din egen sang, som du lavede lige her. Det er der, du bor. Det skal du skynde dig hjem og gøre, lød det fra dommeren. 

For det var nemlig ikke en tilfreds Blachman, der skulle træffe det endelige valg under fredagens liveshow. Faktisk ville han sende både Echo, Patrick Smith og sine to meddommere hjem, lød det i en kritik direkte henvendt til Ankerstjerne og Oh Land. 

- Det er et virkelig, virkelig dårligt stykke arbejde, I har lavet begge to. I har fået talent at arbejde med, men spørgsmålet er, hvad man gør med talent, sagde han. 

- Som et godt efterskoleår

Efter afgørelsen fik Patrick Smith ordet, og han takkede hele holdet bag 'X Factor'. Efter showet havde deltageren også svært ved at holde tårerne tilbage, da snakken faldt på de mennesker, han nu skulle sige farvel til: 

- Den kærlighed og de mennesker, der står bag showet, betyder alt for mig, sagde han med en stemme, der knækkede, før han fortsatte: 

- Du bliver kastet ind i noget stort, og så lærer du en masse mennesker at kende, og så bliver du revet væk fra dem igen. Det er ligesom et godt efterskoleår. 

Nu har jeg fundet ud af, hvem jeg er 100 procent

Patrick Smith

Men det var en afklaret deltager, der sagde farvel til 'X Factor'.

- Jeg har det overraskende godt. Det har været så sjovt. Det var måske ikke helt formatet til den danske musik, jeg gerne vil have frem. Jeg synes, jeg har klaret min mission og fået en masse dejlige danske tekster ind, lød det. 

Da det gik op for 'X Factor'-deltageren, at han skulle sige farvel til resten af holdet, kunne han ikke holde tårerne tilbage. Video: Kasper Søby Jensen

Nu glæder Patrick Smith sig over udsigten til en masse spillejobs. 

- Hold kæft, hvor skal jeg ud at spille. Det bliver så dejligt, siger deltageren, som gennem 'X Factor' er blevet meget klogere på, hvad han vil med musikken. 

- Jeg har fundet ud af efter programmet, at jeg skal være en dansk artist. Jeg vil udgive på dansk, og jeg vil skrive på dansk. Nu har jeg fundet ud af, hvem jeg er 100 procent.

Nedenfor kan du læse, hvem der har forladt 'X Factor' uge for uge. 

Tredje liveshow

'X Factor'-diva sendt hjem

Fredag aften blev det op til Ankerstjerne at sende en af sine to meddommeres deltagere ud af 'X Factor'. Valget faldt på Blachmans solist Gina Michaells. 

Den 43-årige sangerinde havnede i farezonen mod Oh Lands pigegruppe, Echo, og dommeren lagde ikke skjul på, at det var svært at sige farvel til deltageren, der høstede store roser under fredagens liveshow. 

- I sidste ende endte jeg med at gå med potentialet. Jeg synes, der mangler noget for Nanna (Oh Land, red.) og Echo. Jeg kan se mulighederne, sagde han efter showet. 

Det blev Gina, der måtte forlade dette års 'X Factor' efter tredje liveshow. Video: Anders Masannek

Efter afgørelsen rejste publikum sig i et stående bifald for Gina Michaells. Herefter fortalte hun, at det langt fra er slut for hende. 

- Jeg er meget ked af det, men sådan livet. Det stopper ikke her. Nu er det min tur til at lave nogle andre ting med musikken, sagde hun. 

Andet liveshow

Blachmans første solist er ude 

Andet 'X Factor'-liveshow endte med et farvel til den første solist i Blachmans kategori: Andrea Brøndsted. Deltageren endte i farezonen mod Ankerstjernes solist Patrick Smith, der stod der for anden uge i træk. 

I sidste ende var det op til Oh Land at afgøre, hvem af de to der skulle videre i programmet, og her faldt valget på Patrick. 

- Det vil gøre ondt på mig at sende Patrick ud, så derfor er jeg nødt til at sende dig ud, Andrea, lød det fra dommeren, som var i tvivl om, hvorvidt hun allerede havde set forløsningen i samarbejdet mellem Blachman og hans deltager. 

Det blev Andrea, der måtte forlade dette års 'X Factor' efter andet liveshow. Video: Rikke Museth Janniche

Andrea Brøndsted kaldte efter afgørelsen sin deltagelse i 'X Factor' for "super intens" og et eventyr, som hun var ærgerlig over skulle slutte. På den anden side var hun glad for, at hun kunne stå inde for sin sidste optræden. 

- Jeg har gjort det så godt, som jeg kunne, lød det fra den 29-årige deltager, der på scenen sluttede af med at takke Thomas Blachman for at tro på hende. 

- Du så mig, da ingen andre gjorde. Tusind tak. 

Første liveshow

Farvel til 'X Factor'-historiens første band

Efter årets liveshow-premiere stod det klart, at sæsonens alderspræsidenter i Dr. Rolf og Kanylerne måtte tjekke ud af programmet som de første af feltets ni deltagere.

'X Factor'-historiens første band havnede i farezonen mod Ankerstjernes solist Patrick Smith, hvor de hver især sang deres såkaldte 'Save me'-sang. 

Herefter lå afgørelsen i hænderne på dommeren Thomas Blachman, som sendte Oh Lands gruppe ud af konkurrencen. 

- Det spændende var jo, hvordan sofaparlamentet tog imod os. Det var åbenbart ikke lige deres kop te. Og så det jo sådan, lød det efterfølgende fra bandets sangskriver og frontmand, Ole Rolf Lassen. 

Dr. Rolf og Kanylerne konstaterer, at deres optræden i 'X Factor' ikke var sofa-parlamentets kop te. Video: Thor Hedegaard

Dr. Rolf og Kanylerne kaldte 'X Factor' en læringsproces og lagde efter afgørelsen ikke skjul på, at de havde ønsket, at rejsen havde været endnu længere

- Men vi har udviklet os som orkester, og der, hvor vi er nået til, er fantastisk, lød det fra bandet. 

Tilbage er: Ankerstjernes solister Patrick, Live og Benjamin, Oh Lands grupper Echo og Maria og Bea, samt Blachmans solist Kristian. 

Se 'X Factor' hver fredag klokken 20 på TV 2 eller på TV 2 PLAY.