'X Factor'-rappere om deres venskab: - Jeg var lidt bange for hende i starten

Først blev Maria og Bea dømt ude. Så elskede seerne deres show. Rapperne har i den grad mærket, at "fame life" er begyndt.

- Denne her gang har vi gulddrys med. 

Sådan lyder meldingen fra Maria Meldgaard Mortensen og Bea Sarockaite forud for fredagens bootcamp i 'X Factor'.

Her er det op til Oh Land at afgøre, om de to sønderjyske rappere skal have en plads i de kommende liveshows, og de to veninder indtager nu Bornholm med håndtegn, dunjakker og bling-bling. 

På bootcampen afslører Maria og Bea også, at de skulle se hinanden an, inden de blev venner og begyndte at rappe sammen for cirka to år siden. 

- Da jeg mødte Bea, tænkte jeg, at hun var lidt en bitch. Jeg var lidt bange for hende for at være ærlig. Men nu er vi close, fortæller Maria, der beskriver sin højre hånd som modig og "pisse sej".

- Bea er ikke bange for noget, siger hun.  

Bea Sarockaite beskriver omvendt sin makker således: 

- Maria er lidt en skør pige. Hun har altid fart på, hun er meget en charmetrold, og så er hun loyal to the brotherhood (tro mod fællesskabet, red.). 

Maria og Bea dagen før den store afgørelse på bootcampen i 'X Factor'. - Vi er ikke kommet for at blive sendt hjem, lyder det fra rapperne.
Maria og Bea dagen før den store afgørelse på bootcampen i 'X Factor'. - Vi er ikke kommet for at blive sendt hjem, lyder det fra rapperne. Foto: BLU / TV 2

- Fame life er begyndt

De to veninder kommer fra henholdsvis Haderslev og Sønderborg, og de mødtes gennem en fælles veninde, der også senere har introduceret de to rappere for deres såkaldte producer.

- Vi hænger bare ud i ghettoen, og så er det der, hvor vi freestyler med musik, forklarede Bea Sarockaite, da duoen første gang dukkede op på tv i januar.

Dengang udtalte Maria Meldgaard Mortensen, at Danmark nu havde fået det, der var brug for.

- Noget helt nyt og revolutionerende. 

Selvtilliden fejler ikke noget hos Maria og Bea fra henholdsvis Haderslev og Sønderborg. Med den i hånden fik de to sønderjyske piger overbevist dommerne om, at de skulle videre fra første audition i årets X Factor. Video: Kasper Søby Jensen

Og herefter delte de i den grad vandene. Deres audition fik hundredvis af Facebook-brugere til at diskutere rappernes attitude, deres udseende og deres talent – eller mangel på samme.

Først troede folk ikke på os, og pludselig vendte alle og sagde: "De er så seje"

Bea Sarockaite

Men da de senere lagde 5 Chair Challenge ned med et vildt twerking-show, blev mange af fordommene bragt til skamme.

Nogle brugere erkendte endda, at de tog deres svinere tilbage. Og siden 5 Chair Challenge har Maria og Beas version af Nicki Minajs 'Anaconda' været en af de mest sete videoer blandt danske Youtube-brugere.

I skrivende stund har Maria og Beas optræden til 5 Chair Challenge fået 1,9 millioner visninger.

- Fame life (berømmelse, red.) er begyndt. Vi har bare fået opmærksomhed. Folk er interesserede i os, konstaterer Maria Meldgaard Mortensen. 

-  Først troede folk ikke på os, og pludselig vendte alle og sagde: "De er så seje". Så det er da godt, at de kan lide os nu. Man skal ikke være for hurtig til at dømme folk, siger Bea Sarockaite.

Se klippet fra X Factors audition: Maria og Bea synger Anaconda af Nicki Minaj Video: Anders Mellerup

Frygter ikke de andre grupper

Fredag går de to 18-årige rappere igen efter at imponere deres dommer Oh Land, og de håber, at de kan overraske hende endnu en gang. 

- Oh Land skal se en anden side af os. Vi holder den i samme genre, men der er et twist på det hele, siger Maria Meldgaard Mortensen om deres optræden.

- Det er vores energi i et andet format, tilføjer hun. 

Derudover skal de stå ansigt til ansigt med de to grupper, Oh Land selv har sammensat og kastet ind i kampen om de tre pladser videre til liveshows. Men det lader Maria og Bea sig ikke gå på af.

De hårde ord, der kommer ud af munden på Maria og Bea, får af og til de sønderjyske rappere til at bryde ud i grin.
De hårde ord, der kommer ud af munden på Maria og Bea, får af og til de sønderjyske rappere til at bryde ud i grin. Foto: BLU / TV 2

- Til 5 Chair viste vi, at vi havde x-faktor på et helt andet niveau. Vi føler os ikke truet af de andre grupper, fordi, du ved, de er jo røget ud én gang. Hvorfor skulle de ikke kunne ryge ud igen? siger Maria Meldgaard Mortensen, før de begge bryder ud i et stort grin.

Se hvilke deltagere Oh Land og Blachman sender videre til liveshows i 'X Factor' fredag klokken 20 på TV 2 eller TV 2 PLAY.